Junts per Calella: Davant la COVID19, actuem!

A principis d’any, amb les primeres notícies del nou virus, la pandèmia semblava impossible, el virus quedava lluny. Però al mes de març l’evolució dels contagis va portar el nostre país a un confinament col·lectiu, una paràlisi social i econòmica sense antecedents.

Des de Junts per Calella teníem clar, però, que la pandèmia feia més necessària que mai l’actuació dels governs. Per això, el govern de la ciutat ha estat a l’altura de les circumstàncies i ha actuat en tots els àmbits.

Hem actuat per les persones

La principal preocupació ha estat, és i serà el benestar de les persones, per això una de les primeres actuacions va ser que l’Ajuntament es posés en contacte amb les persones vulnerables per facilitar l’accés a les primeres necessitats. S’ha contactat amb els veïns i veïnes de la ciutat majors de 65 anys. Es va aturar el cobrament de l’escola bressol durant l’estat d’alarma i es va activar la Comissió de Treball Social de Recuperació de Calella, per endegar el camí cap a la nova normalitat garantint l’estat del benestar.

S’han atès, des dels serveis municipals, a tots els ciutadans que s’han dirigit a l’Ajuntament per resoldre els dubtes sobre les diferents normatives. En aquesta mateixa línia, s’han fet diferents campanyes informatives a peu de carrer i s’han distribuït porta-mascaretes a la ciutadania. 

Hem actuat per la promoció econòmica

Davant l’aturada general de l’economia, una altra de les principals preocupacions era l’ocupació laboral, per això s’han creat diferents eines i ajudes per reactivar, com més aviat millor, el sector comercial i turístic del municipi. I  ja durant l’estat d’alarma es van prendre decisions com no cobrar la zona blava durant aquells dies i es va activar la Comissió de Treball Econòmica de Recuperació per tal de prendre les decisions que permetessin posar en marxa, de nou, el motor econòmic de Calella. En aquest sentit, l’Ajuntament no ha cobrat l’ocupació de la via pública per taules i cadires als establiments d’hostaleria; s’ha reduït la part proporcional al temps de tancament de la taxa d’escombraries comercials durant l’estat d’alarma; s’han gestionat diferents subvencions: manteniment i represa de les activitats comercial (pressupost de 100.665,40 € – 204 sol·licituds), represa de l’activitat dels establiments d’allotjament turístic (pressupost de 21.000 € - 18 sol·licituds), millora de locals comercials i establiments de serveis (pressupost de 7.400 € - 14 sol·licituds), foment de l’emprenedoria local (pressupost 5.000 € - 6 sol·licituds), foment de l’ocupació local (pressupost de 2.750 € - 3 sol·licituds).

Tanmateix, s’han fet accions de formació relacionada amb la situació actual. Ja s’han fet 5 accions formatives amb participants de 55 empreses calellenques. S’han programat 7 accions formatives més per al trimestre vinent.

Pel que fa al Servei Local d’Ocupació, s’han fet 88 insercions efectives, 6.670 seguiments de persones usuàries, 764 seguiments a empreses usuàries, 27 ofertes de treball efectives... En definitiva, s’ha treballat de forma constant per aconseguir una ocupació tan elevada com sigui possible de la ciutadania en aquests moments tan difícils.

S’ha facilitat informació als establiments de les mesures que s’havien de prendre en cada moment per donar compliment a les normatives vigents en matèria de la COVID-19.  També s’han facilitat estovalles de paper amb les normes bàsiques per als clients d’establiments d’hostaleria.

Hem actuat per la cultura

Davant l’aturada general de l’economia, un dels sectors que s’ha vist més durament castigat ha estat el de la cultura. En canvi, després del temps de confinament el que necessitàvem com a societat era, precisament, socialitzar, tornar a fer-nos partícips de la cultura que ens defineix. Per això hem treballat intensament per poder organitzar, garantint les mesures de seguretat, els principals esdeveniments culturals de la ciutat: la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, el festival Nits d’Estiu Calella, l’arribada de la Flama del Canigó, la Diada de Catalunya, les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya i la Festa Major de la Minerva.

Vam considerar necessari fer una edició especial del Premi Ciutat de Calella, que fes un reconeixement a la tasca dels sanitaris, a la solidaritat de la societat i a tots els calellencs i calellenques víctimes d’aquesta pandèmia.

Continuem actuant per Calella

Des de Junts per Calella volem transmetre a tots els ciutadans que hem actuat, estem actuant i actuarem. Amb l’esforç i la implicació de tots, ens en sortirem d’aquesta difícil situació. 

Darrera actualització: 04.03.2022 | 11:55