L’Ajuntament presenta el Pla per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere de Calella

Dimarts, 28 de juny de 2022 a les 00:00

L’acte institucional s’ha emmarcat dins de les activitats organitzades en motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Coincidint amb el dia Internacional de l’Orgull LGTBI, l’Ajuntament ha presentat el seu primer Pla per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere. S’ha fet aquest dilluns, en un acte institucional a Can Saleta presidit per l’alcalde, Marc Buch. També hi han participat la regidora d’Igualtat i Drets Civils, Cindy Rando, la coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens, membres de l’Institut Diversitat i persones del col·lectiu.

El document que s’ha presentat recull el seguit d’accions que s’han dut a terme fins ara, així com els objectius a complir en els propers quatre anys en els àmbits educatiu, de salut, esport i oci. Concretament, les línies estratègiques del document són: organització i compromís institucional, coeducació, salut, visibilitat i participació, esports i lleure, cultura i oci, LGTBI-Fòbia, drets laborals i, per últim, acció social.

El Pla s’ha construït també a partir d’una enquesta anònima llançada a la ciutadania fa un any, amb la finalitat de conèixer les inquietuds o preocupacions dels calellencs i calellenques en matèria d’igualtat i drets. El document l’haurà d’aprovar el Ple Municipal en la sessió del dijous 21 de juliol, la darrera abans de les vacances d’estiu. 

Una agenda plena d’activitats

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI l’Ajuntament ha programat un seguit d’actes sota el lema “Celebrem l’orgull de ser i estimar com vulguem”. Avui dimarts a les 17 h a la Plaça de l’Ajuntament s’han dut a terme activitats per reivindicar la diversitat i, a les 18 hores, ha tingut lloc l’hora del conte, en aquest cas “Sirenes”, a càrrec de Sílvia Serra. A les 19:30 hores també a la Plaça de l’Ajuntament s’ha dut a terme una actuació per part de l’Aula de Dansa La Fàbrica i, seguidament, la lectura del manifest, a càrrec de Julen Rivera, usuari de l’Espai Jove; el Dr. Josep Anton Lopez Navarro, pediatra del CAP i Ester Boquer, membre de Joventut Artística Calella. A més, durant tota la tarda s’ha pogut visitar una carpa on es podien realitzar activitats dinàmiques, entre d’altres fer-se una fotografia amb el #calellaamborgull, podent-la penjar a les xarxes socials. La Biblioteca Municipal també ha acollit una carpa amb contes de diversitat. La jornada d’avui finalitzarà amb la il·luminació del Far i de la façana de l’Ajuntament amb els colors de la bandera del col·lectiu.

El dijous a les 18 h s’emetrà la pel·lícula “Una familia perfectamente normal” a l’Espai Jove de Can Saleta i el dissabte a les 19 h la performance participativa i interactiva “Tu t’ho creus?” convidarà al públic a reflexionar, de manera individual i anònima, amb la finalitat de combatre i desmuntar els significats i les narratives que discriminen i oprimeixen a les persones LGTBIQ+. 
 

Darrera actualització: 03.10.2022 | 14:41