PSC: Vol ser part de la solució

Els PSC vol ser part de la solució i no part del problema. Ha arribat el moment de fer una reflexió conjunta de totes les forces polítiques per cerca una sortida a la situació creada per decisions poc encartades d’una i altra banda. No es tracta de buscar culpables. Això no serveix per construir. Hem de trobar el millor escenari perquè tots ens sentim escoltats i admetem part dels anhels dels altres. És el moment de les renúncies raonables i dels reconeixements necessaris. I això només serà possible apel·lant a dues idees que en democràcia han de ser irrenunciables: el respecte a la llei i la paraula com a eina política. 

Tal com explica el PSC en el darrer comunicat de premsa, “el problema de fons és un problema polític que només trobarà solució en el marc de la política. I només podrem encarrilar-lo a través d’un procés de diàleg, negociació i pacte que cal primer que es produeixi entre les forces polítiques catalanes. Una societat dividida per meitats en dos blocs enfrontats serà incapaç de trobar l’acord transversal necessari que serveixi de desllorigador d’un procés de reconciliació i reformes que ha d’estar presidit pel respecte a la legalitat vigent i als mecanismes i majories previstos per canviar-la”. 

És l’hora, doncs, de començar a construir en positiu, per a tots i per a totes; construir en positiu per aquest conglomerat de gent diversa que formem el poble de Catalunya. I la primera tasca és recuperar la normalitat en les nostres institucions d’autogovern. Cal triar al parlament un govern legítim i fort a partir de la suma de les voluntats d’aquells partits que comparteixin interessos i objectius. Però és bàsic que aquest govern torni a posar al centre de la seva acció política els problemes reals de la societat catalana, les necessitats dels seus ciutadans i ciutadanes. Som un gran país, i ens hem de continuar projectant al món com el que som, un país modern i compromès amb Europa. 

És imprescindible que, en tota aquesta història, Catalunya no surti humiliada. Una societat amb vencedors i vençuts és una societat malalta. Els socialistes volem un acord en el que tots ens puguem trobar còmodes; insatisfets, potser, però que sigui el punt de partida per a continuar treballant per al futur, cadascú amb els seus ideals i les seves fites polítiques. 

Ara toca cridar a la calma i a la serenor ciutadanes que han de permetre un esforç de consens al qual han de sentir-se cridades totes les forces polítiques democràtiques.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 13:07