ICV CALELLA EN COMÚ: S'ha acabat el bròquil!

El 21-D els ciutadans tenen la possibilitat de triar un Govern que ens tregui d’una vegada del laberint en que ens han ficat en els últims anys.

El balanç de la passada legislatura ha sigut desolador: la promesa d’una independència fàcil i ràpida ha acabat posant en perill l’autogovern amb la aplicació de l’article 155 de la Constitució  i amb la societat dividida en dos meitats enfrontades i decidides a no parlar-se.

Com a conseqüència de la dedicació quasi exclusiva al Procés Sobiranista, el Govern de la Generalitat ha descuidat la solució dels problemes reals dels ciutadans amb la complicitat inestimable del Govern Central. De la gran quantitat de lleis anunciades  tan sols  s’han fet unes poques i, amb transcendència real per a la gent només la Llei de Pobresa Energètica, retallada al Tribunal Constitucional, refeta i sense reglament que la desenvolupi per decisió del propi Govern.

La manca de diàleg entre els dos governs ha provocat una desinversió tremenda en infraestructures i s’han consolidat les retallades del Govern d’Artur Mas que han generat la degradació de la qualitat dels sistemes educatiu i sanitari afavorint l’ensenyament privat i concertat i les empreses privades de salut. De fet i, tal com va dir un ex-Conseller del Govern de Junts x Si, “si no s’hagués fet un relat nacionalista il·lusionant, el país no hauria aguantat 6.000 milions d’euros de retallades”.

“Quan dos elefants es barallen, qui pateix és l’herba”, diu un proverbi africà.  Aturada la licitació d’obra pública, reduïdes al mínim les inversions en serveis públics i amb expectatives incertes sobre l’arrelament de moltes empreses, la nostra economia no s’està beneficiant de la sortida de la crisi i les persones mes desafavorides no troben motius per a l’esperança.

Els calellencs i les calellenques necessitem a la Generalitat un Govern  que tingui com a principal objectiu recuperar els serveis públics: solucionar el dèficit crònic de la Corporació de Salut Maresme i La Selva, millorar la qualitat de les escoles públiques i de l’Institut Bisbe Sivilla, eradicar el peatge de l’Autopista C-32 i convertir la N-II en una via de circulació  pacificada, que ens ajudi a canviar el nostre obsolet model productiu basat en un turisme i comerç de baix valor afegit i sustentat en una alarmant precarietat laboral i, per sobre de tot, que col·labori a retenir  a la ciutat el talent dels nostres joves.

Nosaltres, Catalunya En Comú Podem, els únics que sempre ens hem oposat al 155 i a la Declaració unilateral d’independència, ens veiem preparats per forçar la creació d’un Govern orientat prioritàriament a solucionar els problemes reals de la gent i. El dia 21 pot tornar a perdre tothom, però també està en les nostres mans evitar-ho.....pensa t’ho!

Darrera actualització: 04.03.2022 | 13:37