ERC portarà al Ple Municipal una moció per promoure l’ús de la bicicleta

Dissabte, 6 de juny de 2020 a les 00.00 h

ERC presentarà una moció municipal i supramunicipal per promocionar l’ús de la bicicleta i reduir així les emissions de CO₂. Durant el confinament segons un estudi del Tècnic en Canvi Climàtic del Consell Comarcal del Maresme, a la comarca s’han reduït en un 30% les emissions de CO₂. Esquerra, ara, vol aprofitar el desconfinament progressiu per seguir amb aquesta tendència a la baixa i implementar la bicicleta com a mitjà de transport prioritari per desplaçar-se, no tan sols per Calella sinó també per les poblacions veïnes de l’Alt Maresme. Esquerra vol presentar la moció en el ple de dijous 11 de juny.

Els republicans proposen desenvolupar una xarxa de vies ciclables per desplaçaments segurs, on les bicicletes tinguin prioritat. També demanen poder iniciar converses amb els Ajuntaments de Pineda, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera, per poder desenvolupar conjuntament carrils bici que permetin connectar, a través d’una xarxa interurbana, els diferents municipis de l’Alt Maresme. Justament amb aquests municipis, també demanen poder iniciar un estudi de viabilitat d’un servei de bicicleta elèctrica compartida.

En la moció els republicans també aposten per fomentar l’ús de la bicicleta entre els infants i demanen poder reforçar la seguretat dels escolars en bicicleta creant vies ciclistes temporals. Alhora, demanen implementar sessions de formació, d’1 a 2 hores gratuïtes, amb un instructor per aprendre a circular amb seguretat viaria.

Per tot plegat, també consideren essencial poder garantir que els usuaris, tant de bicicletes com de patinets, puguin circular de manera segura en convivència amb altres mitjans de transport.

Per tal de poder dur a la pràctica totes aquestes propostes, els republicans afegeixen que caldria instal·lar aparcaments en diferents punts de la ciutat com prop de l’estació, en centres escolars o en equipaments esportius. També acorden poder establir una partida pressupostària de 7.260 euros per a les reparacions de les bicicletes amb subvencions de fins a 20 euros.

Per últim la formació republicana també demana traslladar els acords a la Mesa de la Bicicleta de la Generalitat, als ajuntaments de l’Alt Maresme i al Consell Comarcal del Maresme.

FONT: Ràdio Calella Televisió

Darrera actualització: 06.09.2021 | 15:48