Fàbrica Llobet-Guri

Edifici on hi ha la seu de diverses entitats calellenques i naus de grans dimensions per a esdeveniments com ara balls de carnaval, festivals de dansa, concerts, etc.

Aquest edifici de grans dimensions, antiga fàbrica tèxtil de les més importants d'Espanya en gènere de punt, en altres temps en què Calella era sobretot una ciutat industrial, consta de quatre edificis, tres perpendiculars al carrer de Sant Jaume i un a la part del darrere, paral·lel al mateix carrer. Aquest últim va ser de propietat municipal abans de la compra de l'edifici central i de l'edifici més proper al carrer de les Ànimes. L'edifici del carrer de Sant Pere encara és de propietat dels hereus de les famílies Llobet i Guri, tret de la part més del darrere, que és propietat de la Fundació Fèlix Llobet.

Actualment s'utilitzen força espais dels tres edificis municipals, s'hi troben les seus de diverses entitats calellenques així com també els estudis de Ràdio Calella i Calella TV i l'Escola de Música Can Llobet; hi ha dues naus de grans dimensions, una amb columnes i una altra sense columnes, que serveixen per a esdeveniments diversos com ara balls de carnaval, festivals de dansa, concerts i recitals, teatre, desfilades de moda, etc., magatzems municipals, tallers de la brigada d'obres de l'ajuntament, també hi ha magatzems de les entitats de la ciutat que ho necessiten.

Les instal·lacions esportives de la Fàbrica Llobet inclouen unes instal·lacions de tennis taula i un "boulder" (rocòdrom).

A la planta baixa de l'edifici que dóna al carrer de les Ànimes, durant tres cursos hi ha estat l'Escola Universitària del Maresme i s'hi impartien els estudis de Diplomatura en Turisme. Avui aquests espais es dediquen a seminaris i altres activitats de la mateixa escola.

Des de l'Ajuntament s'està treballant per a donar a la fàbrica majors activitats especialment relacionades amb la cultura, l'esport i el turisme.

c. Sant Pere, 152 - 08370 Calella - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 22.09.2021 | 09:05