Esquerra denuncia que no disposa de part de la informació que es debatrà al Ple Municipal d’aquesta tarda

Dimecres, 10 de juny de 2020 a les 00:00

Poques hores abans que comenci la sessió ordinària del Ple Municipal, que per primera vegada se celebrarà a l’Ajuntament Vell; Esquerra ha denunciat que encara no disposa de la documentació definitiva de 8 dels 18 punts inclosos en l’ordre del dia i que això els impedeix desenvolupar la seva tasca d’oposició. Parla de l’informe de la liquidació del pressupost de l’exercici del 2019 i els tres dictàmens de l’àrea de Recursos interns i Hisenda sobre modificacions pressupostàries. Xavier Ponsdomènech ha dit a Ràdio Calella TV que no s’estan respectant els seus drets i que en les pròximes hores decidiran quina posició prenen durant la sessió plenària, que arrencarà a les 18.30h en retransmissió en directe per Ràdio Calella TV.

El portaveu d’ERC ha denunciat que no disposen de part de la documentació definitiva sobre els assumptes que es tractaran aquesta tarda i que tampoc se’ls ha facilitat el protocol de seguretat que s’haurà de seguir, i que el seu partit va demanar específicament per mitjà d’una instància registrada fa dies.

Dos punts: no tenim el protocol a seguir pel ple d’avui, i són les 12.40h; i tota la documentació que se’ns hauria d’haver entregat, tal com diu l’article 46.2 de la Llei Municipal i de Règim Local. Afrontem el ple en aquesta situació.

Ponsdomènech ha exposat que, legalment, tota la informació sobre els assumptes a tractar s’hauria de facilitar en el moment de la convocatòria; però que desconeixen si hi ha hagut algun contratemps a l’hora d’atendre també la seva petició.

Ha recordat que va passar un fet similar en l’últim ple presencial, quan es va debatre la modificació del calendari fiscal. Es queixa de les formes de procedir del Govern Municipal i no descarta demanar la retirada dels punts de l’ordre del dia.

Ho acabarem de decidir hores abans després de parlar amb el grup municipal.

La sessió plenària està convocada per aquesta tarda (18.30h) i serà l’estrena de l’Ajuntament Vell com a espai de debat, on es poden respectar les distàncies de seguretat.

Segur que el Govern Municipal ha pres totes les mesures de desinfecció, però no estaria de més saber si haurem de parlar amb mascareta, quan ens les haurem de posar i treure.

El portaveu d’Esquerra ha recalcat la importància de conèixer aquesta informació preveient que la sala pot acollir una vintena de persones durant un espai llarg de temps, a tenor del contingut de l’ordre del dia publicat i que inclourà una moció d’urgència, a més del torn final de precs i preguntes.

Preguntat per Ràdio Calella TV, el Govern Municipal ha explicat que tots els temes es van explicar a la comissió informativa.

FONT: Ràdio Calella Televisió

Darrera actualització: 25.01.2022 | 16:50