Els comuns preguntaran sobre l’Espai Jove en el pròxim Ple Municipal

Divendres, 16 d'abril de 2021 a les 00:00

Calella en Comú ha avançat una de les preguntes que formularà en el pròxim Ple Municipal. Serà sobre l’Espai Jove de Can Saleta, si funciona o no i quin servei està prestant l’empresa contractada per fer-ne la dinamització. El portaveu Sebastián Tejada ho va anunciar ahir durant l’entrevista al programa La Ciutat. Ràdio Calella TV ha traslladat la consulta al Govern, que explica que el recurs juvenil està tancat per indicació del Procicat.

Tejada va llançar la pregunta a l’aire, afegint que l’Espai Jove no té les característiques més òptimes per donar el servei. Diu que és petit i que els usuaris tenen poc marge de llibertat per escollir quina activitat hi fan.

Es va contractar una empresa per dinamitzar-lo i em sembla que no està treballant. Preguntarem en el pròxim ple, estiguin atents. Mentrestant poden endevinar si treballen i si la dinamitzadora treballa amb els nanos que necessiten atenció per fer els deures… És una acció limitada perquè l’espai és petit, tot i que els joves necessiten llocs amplis on puguin organitzar-se i autoorganitzar-se; i això no ho tenim.

El portaveu de Calella en Comú va explicar durant l’entrevista que el seu partit aposta perquè diferents col·lectius de la ciutat disposin d’un espai per fer-hi les activitats que vulguin, sense cotilles. Aquesta hauria de ser la finalitat del centre cívic que, segons opina Tejada, no lliga amb el projecte en marxa a Can Saula.

Necessitem un centre cívic, un lloc on les entitats i les persones organitzades poden utilitzar espais sense tutela de les autoritats. Els joves, la gent gran, les entitats… I no ho tenim. I no serà Can Saula perquè ha de ser un espai on puguin moure’s amb llibertat sense pensar si trepitgen una catifa de fa 90 anys..

En aquest sentit, Sebastián Tejada diu que no caldria habilitar un nou espai exclusiu per a la gent gran, tal com reclama el president de l’Espai Caixa.

 

FONT: Ràdio Calella Televisió

Darrera actualització: 25.01.2022 | 16:47