El Ple ratifica el canvi de nom de la Muntanya per Complex Esportiu Tomàs Claramunt

Dilluns, 20 de setembre de 2021 a les 00:00

El fundador i primer president del Club Atletisme Calella i un dels portadors de la torxa olímpica dels Jocs de Barcelona 92, Tomàs Claramunt, quedarà lligat per sempre al món de l’esport local. Quan es compleixen dos mesos de la seva mort, el juliol passat i als 90 anys, el Ple Municipal ha ratificat que la Muntanyeta porti el seu nom. Va ser una proposta del Govern Municipal a la que tots els partits excepte la CUP hi van donar suport.

La regidora cupaire, Núria Freixas, va defensar que s’ha de reforçar la visibilitat de les dones a l’espai públic i més en el món de l’esport.

Seria molt interessant que el complex esportiu tingués nom de dona. Precisament per potenciar al màxim i visibilitzar les dificultats que té la dona en la societat general i en el món de l’esport, on acaba sent residual.

La resta de partits van sumar-se a la decisió que l’executiu local va anunciar pocs dies després del decés de Claramunt, el passat 19 de juliol del 2021.

El tinent d’Alcaldia d’Esports, Marc Buch, va exposar que rebatejar la Muntanyeta amb el seu nom era un “merescut reconeixement” a una persona que deixa un important llegat esportiu i social a Calella.

El Govern Municipal ha pres l’acord que la zona esportiva de La Muntanyeta porti el nom de complex esportiu municipal Tomàs Claramunt. Aquesta decisió servirà per donar un merescut reconeixement i per recordar el llegat esportiu i social d’una de les figures més emblemàtiques de la nostra ciutat.

Cs i Calella en Comú van coincidir a destacar el llegat de Claramunt i l’estima que sempre va professar cap al territori i la natura.

Guillermo Gomis:

Ha sigut una icona en el món de l’esport i pel llegat que ha deixat a la ciutat en l’àmbit esportiu i social hi votarem a favor.

 Josep Maria Juhé:

Trobem molt encertat que la Muntanyeta se li hagi posat aquest nom perquè forma part del Montnegre que ell tant estimava.

Des d’Esquerra, que també va sumar-se a l’acord, Carles Ferrer va lamentar que aquest no s’hagués promogut a través dels mecanismes que estableix el reglament d’honors i distincions.

Tenia un currículum sobradament acreditat en l’àmbit esportiu per rebre aquest honor pòstum (…) Pensem que haguéssim arribat aquí mateix fent servir els mecanismes de participació a l’hora de fer reconeixements i honors.

Tomàs Claramunt i Claramunt va ser un dels fundadors i primer president del Club Atletisme Calella, i persona clau en la construcció de les antigues pistes de Mar. Va ser el portador de la torxa dels Jocs de Barcelona 92 en el moment que la flama olímpica va creuar Calella. Al marge del llegat esportiu, també se’l recorda per la seva tasca en favor de les de les persones necessitades i la natura. Va ser el coordinador a l’Alt Maresme de l’oenagé Mans Unides i fundador de l’Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor.

Els comuns retiren la proposta perquè el poeta Joan Margarit doni nom a un espai públic

La iniciativa de Calella en Comú per homenatjar el poeta Joan Margarit dedicant-li un espai públic no ha quallat. De fet, la proposta va ser retirada de l’ordre del dia i no es va sotmetre a votació després de constatar-se la falta de consens amb la resta de partits de l’arc plenari.

Els comuns plantejaven encarregar a la comissió del nomenclàtor l’estudi per posar-li el nom al que és actualment el carrer Maria Cristina, que recorda la que va ser esposa del rei Alfons XII d’Espanya i reina regent fins a l’entronització del seu fill Alfons XIII. En cas d’informar-ne desfavorablement, que es plantegessin altres alternatives d’espai públic, monument o edifici per retre homenatge al poeta i arquitecte català, mort el febrer d’aquest any.

Mentre Cs deia que s’havia d’apostar per noms de dona, la CUP ho feia inicialment a favor de la proposta argumentant que cal suprimir del nomenclàtor local aquells que fan referència a la monarquia o es vinculen a la vulneració de drets humans. En aquest punt, l’alcaldessa Montserrat Candini va assenyalar la “contradicció” dels cupaires respecte el que havien votat anteriorment en relació a l’equipament esportiu. Esquerra va advocar per fer una revisió global del nomenclàtor local i que, a partir d’això, es plantegin possibles canvis o noves denominacions.

En aquest punt, Calella en Comú va decidir retirar la proposta de l’ordre del dia emplaçant a la resta de partits a fer aportacions al respecte.

Font: Ràdio Calella Televisió

Darrera actualització: 25.01.2022 | 16:27