ERC: Proposa celebrar un procés participatiu per escollir el nom de l'escola Dr. Carles Salicrú

ERC Calella, a través del seu grup municipal a l’Ajuntament de Calella, ha fet arribar al govern municipal la proposta d’organitzar i celebrar un procés participatiu obert a tota la ciutadania per escollir el nou nom de l’actual escola Dr. Carles Salicrú.

En aquest sentit, des d’ERC Calella compartim que l’arribada de l’escola a les noves instal·lacions de la Fàbrica és un bon moment per canviar el nom de l’escola, de manera que es substitueixi el de Dr. Carles Salicrú per les connotacions poc democràtiques i misògines associades a la seva persona.

Atès que no creiem que ara mateix hi hagi una opció clara de nom de cap persona vinculada amb prou significació històrica a l’escola en qüestió, defensem que aquesta proposta és una opció molt factible i que estaria bé convertir aquesta deliberació en un tema participatiu de ciutat.

Defensem, així mateix, que aquest seria un exercici interessant, fins i tot si animéssim als joves de les escoles a vincular-s’hi, per exemple, de manera que poguessin buscar les històries que hi ha al darrera de cada proposta de nom, que tindrien a veure amb la història local, la història d’espais o persones de Calella, etc. És a dir, aprofitar el màxim el procés també des del punt de vista pedagògic i en el sentit ampli de "fer ciutat". I tenint en compte que es tracta d’un equipament de la ciutat, que perdurarà i passarà a formar part de la identitat i la història local, i per al qual passaran molts nens i nenes en el futur.

La proposta la vam fer arribar al govern municipal fa uns dies i ens hem emplaçat a parlar-ne properament, de manera que esperem que puguem treballar-la conjuntament i que es pugui celebrar aquest procés. Des d’ERC hem fet aquest oferiment al govern municipal per poder treballar la proposta i definir-ne els detalls.

ERC demana a l’alcaldessa que no decideixi unilateralment sobre compromisos de l’Ajuntament, en relació a esdeveniments, que vagin més enllà del mandat, com el centenari de la Volta Ciclista Catalunya, sense el consens de tots els grups municipals

L’alcaldessa va fer públic als mitjans de comunicació, el mateix primer dia de l’edició d’enguany, el seu desig que la nostra ciutat aculli l’etapa inicial de la Volta Ciclista Catalunya pel seu centenari. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya de Calella demanem a l’alcaldessa que no prengui decisions a esquenes del conjunt del consistori en qüestions d’esdeveniments que traspassin l’actual mandat municipal.

Aquestes decisions que comprometen recursos públics més enllà del mandat municipal, que s’esgota la primavera vinent, i que no tenen a veure amb el conjunt de serveis bàsics municipals, requereixen compartir la informació sobre els potencials compromisos que s’adquireixen amb tots els grups municipals, i no utilitzar un esdeveniment d’aquest tipus per a una finalitat propagandística.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 13:06