ERC: Nova superfície comercial al costat de l’hospital

ERC Calella va votar en contra de l’aprovació provisional de la modificació puntual del POUM i l’aprovació inicial del conveni subscrit entre l’Ajuntament de Calella i Aldi Supermercados, S.L. en el passat ple del 2 de setembre. Considerem que l’interès públic ha de prevaldre per damunt de l’interès privat i reclamem un debat acurat sobre el model de ciutat tenint en compte el model productiu actual i la fragilitat del sector de serveis, fortament implantat a la nostra ciutat i influenciat per agents externs (estacionalitat, canvis en el model de comerç, influència dels grans grups econòmics en els hàbits de consum de la ciutadania, etcètera). 

Des d’ERC Calella prioritzem:

  • Un centre comercial viu, dinàmic i arrelat al territori amb comerç de proximitat i la cerca d’alternatives pel mercat municipal.
  • Una mobilitat segura i fluïda a l’entorn de l’Hospital. Un nou centre comercial ubicat a l’actual aparcament “Hospital 2” pot comportar dificultats afegides a la mobilitat de la NII així com dels accessos al propi Hospital, tenint en compte el volum de vehicles de transport privat, transport públic i transport sanitari que accedeixen a l’Hospital diàriament.
  • La màxima prioritat a les necessitats d’ampliació de l’Hospital, absolutament necessàries i llargament reivindicades. S’ha intentat vincular la nova superfície comercial amb una possible   ampliació de l’hospital amb l’argument de poder disposar del dret a vol del nou equipament comercial. No hi estem d’acord atès que és el Departament de Salut qui ha de planificar i executar la futura ampliació de l’Hospital. No disposem de cap informe del Departament de Salut sobre la conveniència de poder destinar aquest espai  ubicat damunt un centre comercial privat per a usos relacionats amb l’Hospital. I creiem que la ciutat necessita millorar i actualitzar els equipaments existents abans de pensar en nous espais que no sabem quin ús tindrà.
  • El consens del conjunt de forces polítiques als projectes de futur i a la planificació a llarg termini del model de ciutat que volem.

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA- OBJECTIU INDEPENDÈNCIA

Per segon any consecutiu hem viscut una diada marcada pel record de l’1 d’octubre i l’escenari de repressió prolongada que pateixen els companys i companyes com a presos, exiliats i represaliats per la defensa del nostre dret a l’autodeterminació.

Malgrat la repressió, l’exili i la presó, som conscients que és l’hora de reforçar els grans consensos de país i, com hem fet sempre, enfortir el sentiment de pertinença compartida, sense caure en cap provocació estèril dels qui ens volen confrontats i fracturats, paraules emprades pels nostres companys i companyes empresonats i que fem nostres. Als polítics els toca, ens toca, arribar al consens estratègic. Cal definir l’estratègia independentista, per tal de fer pinya i aconseguir la nostra llibertat. Per nosaltres no quedarà.

3a VAGA PEL CLIMA DEL 27S I PER L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

Davant de l’emergència climàtica que estem vivint, ens cal donar una resposta ferma que impliqui polítiques energètiques, ambientals i de sostenibilitat decidides des de totes les institucions. Hem de passar del compromís a l’acció i apostar per aquelles accions que ens permetin generar canvis reals.        

El proper 27 de setembre el moviment “Friday for future”, amb el suport de més de 100 entitats i col·lectius, ha convocat una jornada de mobilització plantejada com a vaga estudiantil, vaga de consum, i mobilitzacions en suport de la lluita climàtica. Els signants demanen que es declari de manera immediata l’emergència climàtica i la posada en marxa urgent de mesures concretes per reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle.

El món local com a administració més pròxima a la ciutadania, hi juga un paper clau, especialment en la conscienciació i canvi d’hàbits de la ciutadania. Però també com a institució exemplificadora apostant per la sostenibilitat, la millora de la qualitat de l’aire i l’energia verda. Per aquest motiu des d’ERC Calella reclamem un compromís municipal davant l’emergència climàtica i donem suport a les entitats i col·lectius que demanen que es declari de manera immediata l’emergència climàtica i la posada en marxa urgent de mesures concretes per reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 12:09