Àrea de Salut

Presentació

Des de l'Àrea de Salut de l’Ajuntament de Calella treballem bàsicament en dues línies: la protecció i la promoció de la salut des d’un sentit ben ampli, portant a terme activitats de vigilància i de control sanitari en diferents sectors i portant a terme activitats de prevenció i promoció de la salut adreçades a diferents grups de població i tocant àmbits molt diversos. En l’àmbit de la protecció de la salut, algunes de les actuacions que es realitzen són la vigilància i control sanitari dels establiments alimentaris i de restauració, de les piscines d’ús públic, dels establiments de tatuatge, pírcing i micropigmentació, el control de les plagues urbanes, la prevenció de la legionel·losi en els edificis i instal•lacions municipals, etc. En l’àmbit de la prevenció i promoció de la salut, algunes de les actuacions són, la prevenció del consum de substàncies, la prevenció del consum i abús d’alcohol, la sexualitat, els trastorns alimentaris…  Per a poder garantir l’acompliment d’aquests objectius és fonamental treballar de forma coordinada amb els recursos de salut del territori, és l’eina més eficaç per a detectar necessitats i programar actuacions per augmentar el nivell de salut i el nivell de benestar dels ciutadans/-es de Calella.

Plans i actuacions

Línies Bàsiques d'Actuació

Serveis:

 1. Conveni de col·laboració en matèria de salut pública amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que contempla activitats de protecció de la salut, a través del qual s’obté suport tècnic per portar a terme les següents actuacions:
  • Vigilància i control sanitari dels establiments alimentaris i de restauració.
  • Vigilància i control sanitari de les activitats de tatuatge, pírcing i micropigmentació.
  • Vigilància i control sanitari de les piscines d’ús públic.
  • Assessorament integral en protecció de la salut a la Corporació Municipal .
  • Coordinació, cooperació i enllaç amb les altres administracions i entitats sanitàries.
 2. Participació al Programa Intermunicipal de Drogodependències de l’Alt Maresme.
 3. Conveni de col·laboració entre la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i els ajuntaments de l’Alt Maresme (Calella, Pineda de Mar, Sta. Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera) per a portar a terme activitats de prevenció del consum de substàncies i d’infecció per VIH als centres de secundària de Calella.
 4. Organització conjunta amb la Policia Local i Creu Roja –Alt Maresme de les sessions d’autoprotecció adreçades a comunitats de veïns/-es del municipi de Calella.
 5. Col·aboració amb el CAP-Calella per a l’organització de la Consulta Jove.
 6. Activitats de control de plagues i d’higienització d’espais i edificis municipals: control de plagues en el clavegueram de la ciutat i prevenció i control de la legionel•losis en les instal•lacions, equipaments i dependències municipals, etc.
 7. Cens de les torres de refrigeració.
 8. Registre municipal d’establiments minoristes d’alimentació.
 9. Autorització sanitària dels establiments que realitzen activitats de tatuatge, pírcing i micropigmentació.

Plaça de l'Ajuntament, 9 (2a. planta) - 08370 Calella - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 937 663 030 ext. 211
Fax: 937 660 576
Adreça electrònica: aj035.sanitat@calella.cat
Horari:  
de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30 h
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 20.08.2021 | 14:30