Àrea de Gestió Patrimonial

Presentació

L'Àrea de Recursos Generals i Fàbrica Llobet-Guri desenvolupa els serveis generals de suport a la gestió interna de les diferents regidories i àrees de l’Ajuntament  per tal de millorar l’eficàcia i l’eficiència de l’activitat de l’Ajuntament.

L’estudi, definició i proposta d’estratègies, compres agregades, plans, projectes i directrius d’actuació en matèria d’organització són els principals eixos d’actuació d’aquesta àrea.

Fàbrica Llobet-Guri

Una de les imatges més característiques de Calella és la façana de l’antiga fàbrica tèxtil Llobet i Guri. No és de les imatges més conegudes externament –el far o la platja són icones més utilitzades- però pels calellencs i calellenques, la fàbrica té una singularitat i un simbolisme notable. Aquest fet no és casual, ja que durant molts anys, abans de l’arribada del turisme, la fàbrica va ser el principal productor tèxtil del municipi i va jugar un paper clau en l’economia del territori.

Ja fa més de  vint anys que la Fàbrica Llobet Guri va iniciar el procés per passar a ser de titularitat municipal. Amb aquest procés de compra s’obria l’oportunitat per a  Calella de donar resposta i cabuda a necessitats ciutadanes, tècniques i polítiques del municipi. Des de llavors, l’equipament ha generat moltes expectatives a Calella, a  diversos nivells i per a diversos públics.  L’espai existent, 25.000 m2, s’havia de rehabilitar i adequar per ser utilitzat. Algunes intervencions i arranjaments d’espais s’han portat a terme, en canvi d’altres es van desestimar per la seva inviabilitat.

En els darrers mesos però han sorgit diferents projectes amb finançament incorporat que fan veure la rehabilitació total de la Fàbrica Llobet Guri molt a prop.

Així la reforma de la Sala Polivalent (inaugurada el 2012) ha suposat poder disposar d’un espai modern en el qual s’hi poden celebrar qualsevol tipus d’esdeveniments (balls populars, fires, exposicions, conferències, àpats etc).

En aquest cas, més enllà de vetllar pel correcte funcionament de la instal·lació, l'àrea incideix en l’estricte compliment de totes les normatives existents en matèria de seguretat en tots els actes que s’hi celebren.

L’Escola Oficial d’Idiomes (inaugurada el 2013) ha suposat també la reforma d’una part important de la Fàbrica Llobet-Guri, i juntament amb els nous projectes de propera implantació com són el Museu del Turisme i el CEIP Doctor Carles Salicrú, faran que la Fàbrica quedi pràcticament remodelada.

Malgrat les dificultats de rehabilitació i condicionament de la fàbrica, s’hi van anar establint activitats, amb l’objectiu de dinamitzar i donar vida a l’espai. L’adjudicació d’activitats, la seva ubicació, l’adequació d’espais i el tracte amb l’ajuntament es va anar resolent de forma específica, en funció de les necessitats urgents i en condicions –a vegades- de mínims amb el benentès que es resoldrien en un futur.

Davant l’actual heterogeneïtat d’usos, d’usuaris i d’espais amb què compta la fàbrica  es feia necessari, doncs, establir un marc general, un pla estratègic d’usos que englobés tot el projecte de l’equipament de forma integral i que pogués ser el marc de referència per encabir, redefinir o orientar en un futur les activitats que s’estiguessin duent a terme i les noves que vindrien.

El Ple Municipal  del mes d’abril del 2013 va acordar crear una comissió per tal de realitzar amb el màxim consens el Pla Estratègic d’Usos de la Fàbrica Llobet-Guri  L'àrea coordina totes les accions que s’estan duent a terme per tal que  aquest Pla Estratègic estigui finalitzat en el primer trimestre del 2014.

Sant Jaume, 339 (Fàbrica Llobet-Guri) - 08370 Calella - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 937 663 141
Fax: 937 660 576
Adreça electrònica: garciame@calella.cat
Horari:  
de les 9:00 a les 14:00 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 16.08.2021 | 15:25