Gestió Viària, SL (Gestvia)

Gestió Viària S.L. (Gestvia) és l’empresa municipal de l’Ajuntament de Calella, creada l’any 1998, que gestiona aspectes vinculats amb la mobilitat i els espais viaris públics, com els aparcaments, les zones blaves i la senyalització.

Les àrees d’estacionament regulat (zones blaves) s’han convertit en un mètode eficaç per afavorir la rotació dels vehicles. Al mateix temps, la recaptació obtinguda de la seva gestió ha permès cobrir d’altres actuacions i inversions a Calella, com la senyalització viària i diverses accions de Gestvia sobre el territori.

Amb l’aprovació del pla d’ordenació urbanístic de Calella, Gestvia també va esdevenir una empresa municipal amb capacitat de gestió en el territori, i des de 2013, participa en nous àmbits de mobilitat de Calella, com son el servei del tren turístic Carrilet, el servei de la grua municipal i el nou dipòsit municipal de vehicles a La Muntanyeta.

Donada aquesta presència als carrers de Calella, el personal de Gestvia ofereix un servei d’informació als ciutadans, notifica les incidències detectades a la via pública i s’encarrega de transmetre qualsevol incidència a la policia local, Bombers i ambulàncies.

Gestvia treballa per Calella, al servei dels seus ciutadans i ciutadanes, esforçant-se per millorar la mobilitat i la qualitat de vida a la nostra ciutat.

Carrilet

El Carrilet és el tren turístic de Calella.

L’any 2013 Gestió Viària SL va assumir la gestió d’aquest servei públic urbà de transport col·lectiu de viatgers a Calella amb l’objectiu d’oferir aquesta modalitat de transport des de l’administració pública municipal, va millorar la qualitat i varietat del servei i va integrar el Carrilet dins dels àmbits de serveis de mobilitat realitzats per Gestvia.

El Carrilet presta doble servei: com a servei públic urbà de transport col·lectiu de viatgers i com a tren turístic.

Actualment, Gestvia disposa de dos trens turístics, formats cadascun per una locomotora y dos vagons, amb una capacitat de 56 i 50 places, respectivament.

Cada any, el Carrilet fa més de 70.000 desplaçaments.

Degut a la situació creada per la crisi sanitària provocada pel Covid19 i la seva afectació sobre el turisme, aquest mes de setembre finalitza la temporada 2020 el Carrilet de Calella. 

Zona blava

Des de la seva creació el 1998, Gestió Viària SL, Gestvia, ha estat encarregada de la gestió, explotació i promoció d’aparcaments i zones d’estacionament limitat i regulat. A partir de 2003, Gestvia desenvolupa la gestió directa del servei municipal de gestió i explotació de les zones d’estacionament controlat.

Les zones blaves es configuren com una eina fonamental per a la gestió de la mobilitat a la ciutat, afavoreixen la disponibilitat de places d’estacionament de curta durada i limiten els de llarga estada al carrer.

L’objectiu del servei regulat és aconseguir una rotació dels vehicles que permeti un ús més racional de l’espai de via pública disponible per a aquesta finalitat en determinades zones de la ciutat. A Calella, el temps disponible d’estacionament de la zona blava és de 20 minuts a 4 hores.

Des de 2008, l’ordenança municipal de circulació de Calella regula el servei públic d’aparcament de vehicles de motor en zones amb control d’horari limitat (art. 23 OMC).

Anualment, Gestvia gestiona aproximadament un milió de tiquets de zona blava.

 

Sant Jaume, 339 (edifici Fàbrica Llobet-Guri) - 08370 Calella - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 937 664 190
Fax: 937 664 189
Adreça electrònica: aj035.gestvia@calella.cat
Lloc web: www.gestvia.cat/
Horari:  
de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 h i dilluns i dijous de 16.30 a 19.00 h
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 15.09.2021 | 12:57