Una Xaranga pels 65 anys del Cau, un 3x3 de bàsquet i “El vermuteo” són les propostes més votades a l’Assemblea dels Pressupostos Participatius Joves 2023

Dilluns, 5 de febrer de 2024 a les 00:00

S’hi ha presentat 12 projectes i s’executaran tots els que permeti el pressupost de 10.000 euros, amb un import de màxim 4.000 per proposta

L'Ajuntament ha tancat el procés participatiu dels pressupostos joves amb una assemblea jove aquest passat divendres al vespre on hi van participar una cinquantena de joves i s’hi van presentar fins a 12 propostes. Les tres que han rebut més puntuació són, en primer lloc, una xaranga en motiu dels 65 anys de l’Agrupament Escolta Montnegre; en segon lloc, un 3x3 de Bàsquet i, en tercer lloc, una proposta de vermut titulada “El vermuteo”. Cada proposta pot ser executada amb un màxim de 4.000 euros del pressupost i se n’executaran tantes com permetin els 10.000 euros que hi ha destinats a aquests pressuposts dels joves.

A l’Assemblea, hi van assistir un total de 51 calellencs i calellenques, entre els quals s’hi trobaven les persones promotores de les 12 idees presentades i sotmeses a votació. En l’edició d’enguany s’han presentat 20 propostes per part de diferents col·lectius i joves a títol individual, 2 de les quals es van descartar per a no complir els requisits mínims establerts.

Els joves que hi van assistir van escoltar les diferents exposicions de les propostes presentades per després votar-les. Finalitzada l'assemblea, el grup motor dels pressupostos participatius joves que són els membres de l’Àrea de Joventut: la regidora Mariceli Santarén, la tècnica de joventut i els educadors de l’Espai Jove, van atorgar 25 punts extres a la proposta Jornada de formació del món sanitari, ja que, tal i com s’estableix a les bases, es tracta d’una proposta original, amb un valor afegit, que fa partícips a totes les persones joves del municipi i que contempla l’optimització de recursos.

 Algunes de les altres propostes que s’han presentat són un club de lectura,xerrades sobre l'orientació laboral, transport per festes majors, un torneig de voleibol platja, entre d’altres.

Durant les darreres setmanes, l’àrea de Joventut ha realitzat tallers a tots els centres de secundària en els cursos de 4t d’ESO i d’aquests tallers s’han potenciat propostes perquè es discutissin a l’assemblea. Els joves de tota la ciutat han pogut presentar les seves propostes a les urnes que hi havia dipositades a les dependències municipals.  
 

Darrera actualització: 11.03.2024 | 16:16