Tots els grups de l’Ajuntament ratifiquen la ubicació de la platja per a gossos i desestimen la petició de fer una nova consulta

Dimecres, 20 de juliol de 2022 a les 00:00

La Junta de Portaveus decideix mantenir l’emplaçament inicial, el qual comprèn la zona entre els carrers Sant Isidre i Escoles Pia, amb la finalitat d’agilitzar la resposta a la consulta popular 

Tots els grups municipals de l’Ajuntament s’han ratificat per unanimitat en la decisió d’ubicar la platja per a gossos entre els carrers Sant Isidre i Escoles Pia. D’aquesta manera, la Junta de Portaveus de dimarts, 19 de juliol, desestimava la petició d’un grup de veïns que reclamaven fer una consulta per decidir la ubicació. 

Els portaveus municipals han elaborat un escrit que han enviat als veïns que reclamaven la consulta on, entre altres coses, diuen:  

El passat diumenge 3 d’abril, els ciutadans de Calella van estar cridats a les urnes en la primera consulta popular no referendària celebrada a la nostra ciutat. Va ser un procés que es va fer amb publicitat i amb total transparència i d’acord amb allò que estableix la Llei 10/2014, de 26 de setembre, en el qual es va preguntar sobre la possibilitat d'habilitar un espai a la platja per a gossos per tot l’any.

El resultat d’aquesta consulta – on van votar un total de 1.313 calellencs – va ser de 793 vots a favor, 507 en contra, 6 vots nuls i 7 abstencions. Amb una majoria del 60,7% dels vots favorables es va decidir modificar l’Ordenança Municipal de Convivència i Via Pública, en el seu article 60.6, on prohibeix la circulació i estada d’animals domèstics a les platges, de maig a octubre, i habilitar un espai a la platja per a gossos per tot l’any.

Vist el resultat de la consulta, i amb la voluntat d’aplicar com més aviat millor el mandat democràtic, els portaveus dels partits polítics presents al consistori – representants electes de la ciutadania calellenca – ens vam reunir en una Junta de Portaveus el passat 26 de maig i vam decidir, de forma consensuada, donar resposta a la demanda popular, decidint la ubicació de la platja per a gossos d’acord amb els criteris tècnics i les característiques de les diferents ubicacions possibles.

En Junta de Portaveus el passat 9 de juny, de nou amb l’acord de tots els partits polítics del consistori, un cop analitzada tota la informació disponible, vam acordar que la millor ubicació per a la platja de gossos és el tram comprès entre els carrers Sant Isidre i Escoles Pies. Aquest acord, consensuat entre tots els grups polítics, es va fer públic en el transcurs del Ple Municipal reunit el mateix dia 9 de juny.

Per tant, malgrat les discrepàncies que puguin existir sobre la ubicació de la platja de gossos, cal tenir present que l’emplaçament escollit respon a la voluntat de tots els representants polítics de l’Ajuntament de Calella, que hem pres la decisió més respectuosa amb l’entorn i amb més garanties de seguretat, donant resposta al resultat de la consulta popular.
 

Darrera actualització: 20.07.2022 | 17:40