Porta - entrepans i malles per a la fruita: dues mesures que l’Ajuntament ha impulsat amb l’objectiu de reduir la generació de residus

Dimecres, 23 de novembre de 2022 a les 00:00

Les iniciatives, dutes a terme a través del Departament de Sostenibilitat,  s’emmarquen dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i s’han dissenyat amb la finalitat d’evitar al màxim l’ús d’embolcalls efímers i innecessaris a la ciutat

L’Ajuntament de Calella, a través de l’Àrea de Sostenibilitat, ha posat en marxa dues mesures per tal de contribuir a la reducció de residus, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. A més, també ha redactat una guia de bones pràctiques ambientals que proporciona a les entitats les eines necessàries per a poder dur a terme activitats a la ciutat que respectin el medi ambient.

Per una banda, avui, dimecres 23, s’han repartit 2000 porta - entrepans  entre els alumnes d’infantil i primària a les quatre escoles de Calella. L’objectiu és, més enllà de conscienciar i sensibilitzar els més joves sobre la necessitat de cuidar l’entorn que ens envolta, evitar que aquests utilitzin paper de plata o plàstic film, ja que ambdós materials tenen un impacte molt fort en el transport i reciclatge. Per altra banda, aquest dissabte es repartiran malles per portar la fruita en el Mercat Municipal, també per evitar que les persones utilitzin bosses de plàstic.

A més, l’Ajuntament també ha preparat una guia de bones pràctiques ambientals per a festes majors, esdeveniments i actes que tinguin lloc a la ciutat amb la finalitat de promocionar les eines necessàries a les entitats organitzadores per tal d’aplicar criteris ambientals en la planificació, desenvolupament i recollida dels diferents actes que es realitzin al municipi. Entre d’altres, la guia posa de manifest la necessitat de reciclar els residus, estalviar recursos hídrics i energètics o servir productes de proximitat, ecològics i de temporada.
 

Darrera actualització: 23.11.2022 | 12:38