Les propostes més votades dels Pressupostos Participatius Joves 2022 s’han executat amb èxit

Dijous, 14 de juliol de 2022 a les 00:00

Aquests projectes s’han desenvolupat al llarg de l’any com a resultat d’un procés de participació ciutadana que l’Ajuntament de Calella organitza a través de l’Àrea de Joventut amb l’objectiu de donar l’oportunitat a les persones joves de poder decidir quines activitats es duran a terme al municipi

Les propostes que van obtenir més vots i que, per tant, s’han executat al llarg d’aquest 2022 han estat: Calella Beach Festival, que va tenir lloc el dissabte 25 de juny i va comptar amb el músics Yung Rovelló i el DJ Jorge Peñafiel; Fem vòlei, una segona edició del torneig organitzat per dues alumnes de l’Escola Pia i que va celebrar-se el passat 2 de juliol; i la Jornada Reivindicativa LGTBIQ+, la qual va tenir lloc el 28 de juny a la Plaça de l’Ajuntament. A més, el dia 28 d’abril, també es va realitzar la proposta “en busca del teu primer treball”, ja que, tot i no ser de les més votades, es tracta d’una proposta que està prevista dins el pla d’acció de l’Àrea de Joventut i consisteix en una sessió informativa que té com a finalitat donar eines per a cercar feina a persones que encara no s’han introduït en el món laboral.

Els Pressupostos Participatius Joves són un mecanisme de democràcia directe que l’Ajuntament de Calella posa en marxa amb la finalitat d’atorgar importància a les inquietuds i motivacions del jovent calellenc i implicar-los en tot el seguiment de l’execució de la seva proposta. D’aquesta manera, gràcies a aquesta iniciativa, els més joves han pogut decidir quines activitats s’han realitzat a la seva ciutat i com s’han distribuït 10.000 euros del pressupost de l’Àrea de Joventut. 

En l’edició d’enguany es van presentar 26 propostes per part de diferents col•lectius i joves a títol individual. En l'assemblea celebrada per a prioritzar les propostes hi van assistir 55 joves del municipi, entre els quals els promotors d’11 propostes que, tal com s'estableix a les bases, són les que es van presentar, defensar i sotmetre a votació. 

La priorització de les propostes es va dur a terme mitjançant una votació per consens i una votació individual. A més, des de l’Àrea de Joventut es van atorgar 15 punts extres a la proposta de la Jornada Reivindicativa LGTBIQ+, al tractar-se d’una proposta que contempla els criteri d’optimització de recursos, innovació i l’originalitat, és inclusiva i promou la transformació social.
 

Darrera actualització: 14.02.2023 | 10:38