L’assemblea dels pressupostos participatius de joventut escull una trobada ecològica

Dilluns, 23 de desembre de 2019 a les 00:00

Passada l’assemblea, els membres del Consell dels Adolescents atorgaran 15 punts extres a la proposta que considerin que té un valor afegit

El divendres 20 de desembre es va celebrar a l’Espai Jove de Can Saleta l’assemblea dels Pressupostos Participatius de Joventut. Un total de 17 joves d’entre 15 i 30 anys van decidir quines propostes presentades volen realitzar i com es distribuiran els 10.000 euros del pressupost d´activitats de l’àrea de joventut de l’any 2020.

En l’edició d’enguany es van presentar 37 propostes per part de diferents col•lectius i joves a títol individual, 13 de les quals es van descartar per no complir els requisits mínims establerts, i 3 no s’han sotmès a votació perquè no suposen cap cost o ja s’estan realitzant o, des de l’equip de l’Espai Jove, s’ha considerat que són prou interessants com per començar a organitzar-les.

En l'assemblea celebrada per prioritzar les propostes hi van assistir 17 joves del municipi, entre els quals els promotors de 5 propostes que, tal i com s'estableix a les bases, són les que es van presentar, defensar i sotmetre a votació.

La priorització de les propostes es va duu a terme mitjançant una votació per consens (fent 3 grups diferents, on cada un va iniciar un debat per decidir a quines propostes de cada grup donava el valor de 20, 15, 10 i 5) i una votació individual (on cada jove va votar les propostes de cada grup amb un valor de 4, 3, 2 i 1 punts).

Els resultats de les votacions van ser els següents: Trobada per una ciutat verda, 84 punts; Intercanvi juvenil, 67 punts; Tallers d’acollida, 57 punts; Tallers, 50 punts, i Calella sense violències, 42 punts.

Passada l’assemblea, els membres del Consell dels Adolescents atorgaran 15 punts extres a la proposta que considerin que té un valor afegit. A partir d’aquest punt, els promotors de les propostes seleccionades hauran de revisar els seus projectes i ajustar la memòria econòmica per tal d’estudiar si les altres iniciatives entren dins del pressupost i, per tant, es poden desenvolupar al llarg de l’any.

Darrera actualització: 15.04.2024 | 09:26