L’alcalde de Calella publica un Ban amb les alertes i les restriccions de cara a la revetlla de Sant Joan pel risc d’incendis

Dilluns, 20 de juny de 2022 a les 00:00

Les condicions meteorològiques i ambientals d’aquest any causen que els calellencs i calellenques hagin d’actuar amb la màxima prudència. Entre altres mesures es prohibeixen les fogueres de particular i es tancarà el Parc Dalmau i la Platja de les Roques

La festivitat de la Sant Joan, amb la celebració de revetlles i fogueres, forma part de la nostra cultura i de les nostres tradicions. Tot i que aquest any les condicions sanitàries ja permeten celebrar-ho com abans de la pandèmia, les condicions meteorològiques i ambientals amb altes temperatures, baixa humitat i sequera persistent que afecta a tota Catalunya, ens obliguen a tots a actuar amb la màxima prudència i sentit comú per tal d’evitar la propagació d’incendis forestals i garantir la seguretat de les persones, conservar l’entorn natural.

L’alcalde de Calella, Marc Buch, ha publicat un Ban Municipal amb les alertes i prohibicions que hi haurà durant aquesta revetlla de Sant Joan. D’acord amb les indicacions del cos d’agents rurals de la Generalitat de Catalunya, l’encesa de fogueres per la revetlla per part de col·lectius/entitats estarà subjecte a autorització del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, amb informe previ de l’Ajuntament de Calella. En cap cas s’autoritzarà l’encesa de fogueres per part de particulars. 

A més a més, de conformitat amb la normativa vigent està prohibida l’encesa de fogueres i el llançament de petards o qualsevol tipus d’artefacte pirotècnic en zones forestals i a la franja perimetral de 500 metres del seu voltant. 

També es prohibeix l’encesa de fogueres i el llançament de petards o qualsevol tipus d’artefacte pirotècnic així com l’acampada a tot el recinte del Parc Dalmau i a la platja de Les Roques. 

Pel que fa al Parc Dalmau, així com els accessos a la zona de la platja de Les Roques, aquests dos espais romandran tancats des de les 21 hores del dia 23 de juny fins les 8 hores del 24 de juny.

Darrera actualització: 21.06.2022 | 09:57