L’alcalde convoca Ple Extraordinari per guanyar temps i que la platja de gossos sigui una realitat aquest estiu

Dijous, 21 d'abril de 2022 a les 00:00

El Consistori aprovarà la modificació de l’Ordenança de Convivència i Via Pública que prohibeix que els animals de companyia estiguin per la platja entre maig i octubre

El proper dijous 28 d’abril es farà un Ple Extraordinari per modificar l’Ordenança Municipal de Convivència i Via Pública, en el seu art. 60.6, on prohibeix la circulació i estada d’animals domèstics a les platges, de maig a octubre. D’aquesta manera es dona compliment al resultat de la consulta popular del 3 d’abril i s’eliminen els obstacles que impedeixen poder habilitar un espai a la platja per a gossos per tot l’any.

El següent pas serà decidir en quin tram de la platja de Calella s’ubicarà. L’alcalde, Marc Buch, va comunicar aquesta decisió dimecres a la tarda a tots els portaveus dels grups municipals. 

La consulta popular per decidir si a Calella s’habilitava una platja per a gossos es va fer el 3 d’abril. Podien participar en la consulta totes les persones majors de setze anys amb residència legal inscrites al padró municipal d’habitants de Calella a data 31 de gener de 2022 i que no disposessin de cap gos censat al registre d’animals de companyia municipal a data 31 de gener de 2022. Estaven cridades a votar 15.917 persones de les quals van votar 1.313. El resultat va ser, 793 vots a favor de la platja per a gossos i 507 en contra.

Sense fum a la Platja de les Roques

En el mateix Ple Extraordinari de dijous vinent es portarà a votació la modificació de la mateixa ordenança per impedir que es pugui fumar a la Platja de les Roques. Aquest és un espai de gran valor ecològic, amb una important colònia de corbs marins, que és una espècia protegia per la Unió Europea.

Darrera actualització: 05.05.2022 | 07:16