L’alcalde Buch anuncia que el jaciment del Roser guanya una planta de museïtzació i alçada seguint el model de Badalona

Dilluns, 23 de maig de 2022 a les 00:00

El nou cartipàs municipal s’aprovarà en un ple municipal dijous vinent. De moment se sap que la regidora Cindy Rando assumirà Promoció Econòmica i la nova regidora, Lucia Sánchez, gestionarà Habitatge i Fires

L’alcalde, Marc Buch, ha anunciat aquest matí al programa La Ciutat de Ràdio Calella Televisió que el jaciment del Roser comptarà amb una planta de museïtzació on es podran visitar les restes i que, a més a més, l’alçada de la cripta arqueològica guanyarà en metres d’alçada. Durant l’entrevista ha explicat la política que seguiria el govern així com també ha avançat alguns canvis del nou cartipàs.

L’objectiu que ha mogut la decisió de substituir la segona planta d’aparcament per una planta museïtzada, seguint d’aquesta manera el model de Badalona, és dignificar les restes, atorgant-li al jaciment la importància que mereix: “el museu permetrà posar en valor la gran sort que hem tingut de trobar aquestes restes arqueològiques a Calella”. Buch ha explicat que amb tots els grups de l’oposició han seguit parlant de forma permanent del jaciment. És més, abans d’anunciar-ho a La Ciutat, l’alcalde ha parlat amb tots els portaveus municipals per explicar-los la concreció.

Sobre el nou cartipàs municipal que es portarà al Ple d’aquest dijous, l’alcalde Buch ha avançat que la regidora Cindy Rando assumirà Promoció Econòmica i la nova regidora, Lucia Sánchez, gestionarà Habitatge i Fires. També ha explicat que el regidor Josep Torres seguirà portant cultura, així com també continuarà sent el portaveu del govern. Pel que fa les altres àrees, les delegacions són les següents: l’Àrea de Sostenibilitat i la de Serveis de Ciutat seran competència del regidor Albert Torrent, l’Àrea de Mobilitat i Seguretat i l’Àrea de Cultura del regidor Josep Torres, l’Àrea d’Educació, Solidaritat i Nova Ciutadania de la regidora Montserrat Mateu, l’Àrea d’Hisenda, Recursos Interns i Gestió Patrimonial del regidor Josep Gibert, l’Àrea de Política Social i Gent Gran i Salut al regidor del regidor Ramon Llamazares i, per últim, l’Àrea d’Economia Local o Promoció Econòmica, Comerç i Consum, Joventut, Participació, Igualtat i Drets Civils de la regidora Cindy Rando. 

L’Àrea de l’alcalde comprendrà les atribucions en matèria de planificació de ciutat, territori, turisme, esports, transparència, internacionalització, digitalització i smart city i comunicació.

En la seva primera entrevista com a alcalde després d’haver ser elegit en el Ple d’Investidura del passat 21 de maig, Buch ha insistit en els pilars sobre els quals se sustentarà la política del seu govern: les persones, la promoció de la ciutat i tot amb la mirada transversal de la sostenibilitat. 
 

Darrera actualització: 02.06.2022 | 13:22