L’Ajuntament engega la substitució dels contenidors de la ciutat per uns de més capacitat, resistència i comoditat

Dimecres, 22 de febrer de 2023 a les 00:00

La primera fase del projecte suposa la renovació de 12 punts diferents i s’ha començat per canviar els que són soterrats per uns altres semisoterrats de la plaça de l’estació, la plaça de l’Ajuntament, la confluència d’Ànimes amb Sant Antoni i amb Monturiol, i de la Riera Capaspre

L’Ajuntament ha iniciat la renovació dels contenidors de la ciutat per uns de més còmodes, resistents i de més capacitat. El projecte s’ha dividit en fases. La primera fase afecta un total de 12 punts diferents de recollida de residus al municipi. 

D’aquesta primera tongada ja s’està treballant en la substitució dels contenidors soterrats per uns altres semisoterrats a la plaça de l’estació de Renfe, a la plaça de l’Ajuntament, a la confluència d’Ànimes amb Sant Antoni i amb Monturiol i a la Riera Capaspre. La primera fase es completarà amb el canvi dels contenidors en superfície dels punts de Calella següents: 

•   Pàrquing Roser, els 3 de selectiva (cartró, envasos, vidre), 2 de rebuig i 1 d’orgànica
•    Sant Isidre amb Escola Pia, els 3 de selectiva (cartró, envasos, vidre)
•    Sant Jaume (N-II) a l’alçada del supermercat Dia, els 3 de selectiva (cartró, envasos, vidre), 2 de rebuig i 1 d’orgànica
•    Plaça Lluís Gallart, els 3 de selectiva (cartró, envasos, vidre) i 1 d’orgànica;
•    Rierany dels Frares amb Sant Antoni, 2 de rebuig
•    Moragas (Residència Marisol): 3 de rebuig i 1 d’orgànica
•    Sant Jaume a l’alçada de la benzinera, els 3 de selectiva (cartró, envasos, vidre), 2 de rebuig i 1 d’orgànica
•    Cervantes amb Sant Antoni, els 3 de selectiva (cartró, envasos, vidre), 2 de rebuig i 1 d’orgànica

En total, però, l’Ajuntament actuarà en una dotzena de punts d’aportació de la brossa, amb una inversió de 300.000 € (que forma part del pressupost del 2022). La substitució de les bateries de contenidors ve donada per un deteriorament estètic i també mecànic, que es deu, en part, a un manteniment no adequat per part de l’empresa concessionària de la recollida de brossa.

Els contenidors que s’estan substituint són millors que els anteriors perquè tenen una alta capacitat, durabilitat i estètica; són més resistents i flexibles; consten d’una tapa lleugera i còmoda per a l’usuari, així com també són més fàcils de maniobrar i accessibles, ja que estan dissenyats i adaptats per a persones discapacitades. 

De cara a aquest 2023 hi ha la intenció d’anar substituint altres punts deteriorats amb nous contenidors semisoterrats i de superfície.
 

Darrera actualització: 27.02.2023 | 17:02