L’Ajuntament adaptarà el Protocol per l'abordatge integral de la violència masclista a la nova llei del “Només sí és sí”

Dijous, 29 de desembre de 2022 a les 09:00

En una reunió entre l’alcalde, els regidors, els portaveus dels grups municipals amb representació al consistori i l’advocat de l’acusació pública de l’ajuntament s’ha decidit reformular aquest pla arran dels fets sobre violència sexual succeïts a la ciutat.

Tots els grups municipals del Consistori de Calella han pactat fer una revisió del Protocol per a l'abordatge integral de la violència masclista per adaptar-lo a la nova Llei Orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual del 6 de setembre de 2022, coneguda com la llei del “Només sí és sí”. Ho han decidit en una reunió en la qual hi ha assistit també l’advocat de l’acusació pública de l’Ajuntament.

Aquest protocol és l'eina de coordinació dels diferents organismes i institucions que, a la ciutat, treballen per prevenir les violències masclistes en les diferents formes i expressions, tal com es recull al Protocol Marc del Govern de la Generalitat, i atendre a les dones que la pateixen. La decisió s’ha adoptat en una reunió presidida per l’alcalde, Marc Buch, a la qual han assistit els portaveus dels grups municipals amb representació al consistori per analitzar la situació creada arran del cas Albert Deprius. També hi ha assistit l’advocat de l’acusació pública que ostenta l’Ajuntament.

L’Ajuntament vol fer una clara aposta per treballar en la prevenció i actuació vers la violència contra les dones amb un nou document adaptat a la nova llei. El pla també inclourà el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Calella, que ha entrat en funcionament enguany i un apartat dedicat al ciberassetjament i xarxes socials.

Calella sempre ha estat un municipi sensible i compromès amb la defensa dels drets de les dones i la lluita contra la violència que pateixen. Així, l’any 2009 es va aprovar el primer Protocol d’actuació en casos de violència contra les dones, elaborat per una comissió de treball especifica; seguit del següent protocol que es va posar en marxa el 2017.

Amb aquest nou document, es pretén millorar les actuacions per tal d’avançar cap a la total erradicació de la violència masclista a Calella.

Darrera actualització: 29.12.2022 | 12:58