La Sala Mozart s’omple per escoltar a la directora, actors i productor d’Alcarràs i veure el film guardonat pel públic als Premis Gaudí

Divendres, 3 de març de 2023 a les 00:00

Carla Simón va compartir l’escenari amb part de l’equip de la pel·lícula, Berta Pipó, Jordi Pujol i Tono Folguera; i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, en un acte presidit per l’alcalde de Calella, Marc Buch

Ahir al vespre, la sala de cinema més antiga de Catalunya es va omplir a vessar de persones que hi van assistir per tal de gaudir de la projecció de la pel·lícula guardonada al Premi Especial del Públic dels Gaudí d’enguany, així com també del debat previ a aquesta, el qual va comptar amb la participació de la directora d’Alcarràs, Carla Simón; el seu productor, Tono Folguera; els actors protagonistes Jordi Pujol i Berta Pipó i la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Judith Colell. Fa un mes i mig la mateixa sala ja es va convertir en l’escenari des d’on s’anunciava que Alcarràs s’havia proclamat guanyadora d’aquest premi.

Els assistents van tenir l’oportunitat de contemplar el film de manera gratuïta, però també d’escoltar l’equip d’Alcarràs, disposant a més a més de l’opció de preguntar-los tots els dubtes, així com de traslladar-los les seves motivacions, preocupacions o reflexions sobre el film visionat i sobre la situació actual del cinema.

La pel·lícula d'autor dramàtica de coproducció internacional dirigida per Carla Simón explica la història d'una família pagesa que veu com desapareix el seu estil de vida. Rodada en català, va guanyar l'Os d'Or al 72è Festival Internacional de Cinema de Berlín i es va convertir en la primera pel·lícula de la història en aquesta llengua a rebre el guardó i en una de les més taquilleres de la història del cinema en català. També va ser la pel·lícula seleccionada per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya per a competir en la cursa pels Oscar com a millor pel·lícula de parla no anglesa i va ser la primera pel·lícula en català nominada als Premis del Cinema Europeu. Als Premis Gaudí d’enguany, Alcarràs, va ser una de les pel·lícules més premiades de la nit, amb cinc guardons cadascuna, obtenint la primera els premis a millor pel·lícula, direcció i guió original.
 

Darrera actualització: 03.03.2023 | 16:40