La Policia Local de Calella explica la mobilitat segura a 1008 alumnes calellencs

Dimecres, 15 de maig de 2024 a les 00:00

El cos ha impartit aquest mes de maig diferents sessions destinades a la seguretat a la via, el civisme i el coneixement de la policia com una eina d'ajuda més al seu abast tant a infantil, primària com a secundària acompanyada del gos policia

La Policia Local de Calella ha impartit aquest mes de maig les sessions educatives dinàmiques enfocades a la mobilitat segura a diferents cursos d’infantil, primària i ESO de tots els centres educatius de la ciutat. 

En aquestes sessions, s’ha explicat un contingut adaptat als seus factors de risc i s’han realitzat amb l’ús de metodologies dinàmiques i participatives amb les quals es pretén donar eines que garanteixin la seguretat a la via de tots els infants i adolescents. A més, s’han tractat temes com el civisme i el coneixement del cos de policia com una eina d'ajuda més al seu abast.

Els alumnes d’infantil han rebut 3 sessions al centre escolar, la darrera de les quals han rebut la visita del k9, el gos policia, que és presentat pel cos com un policia més i avisen als infants que se l’ha de respectar perquè en aquell moment està treballant i no se’l pot tocar. Els agents expliquen que aquest animal és una policia més, i que serveix per, entre d’altres funcions, detectar substàncies, i demostren la seva obediència i formació. El K9 també visita als alumnes de tercer de primària que fan 3 sessions al centre escolar, a més de la cloenda del curs d’educació viària a la Fàbrica Llobet amb un circuit de Karts, igual que els alumnes de 5è, que prèviament han impartit 3 sessions a l’escola. 

Pel que fa als alumnes de primer de primària, a més d’una sessió a les aules, també fan una visita a la comissaria de la Policia Local, on els agents els ensenyen les seves dependències i les tasques que realitzen durant la seva jornada laboral. 

Finalment, pel que fa a l’ESO, els alumnes que han rebut aquesta formació han estat els de primer curs que han rebut 3 sessions dinàmiques al seu centre escolar. Aquest any han rebut aquesta formació 1008 alumnes calellencs. 
 

Darrera actualització: 15.05.2024 | 09:31