La plaça de l’Església acull l’exposició “Operació Aigua” per conscienciar la ciutadania sobre els recursos hídrics

Dilluns, 24 d'octubre de 2022 a les 00:00

La mostra, organitzada per la companyia Gestaigua, es pot visitar a partir de demà dimarts 25 d’octubre i fins al 15 de novembre 

A partir de demà la plaça de l’Església acollirà l’exposició “Operació Aigua”, la qual pretén conscienciar a la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, sobre els usos i abusos que en fem com a societat i sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi ambient. És una exposició que està dirigida al públic general, amb un èmfasi especial en el familiar i escolar. 

“Operació Aigua” mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable. També es visualitza que més de 4.000 milions d’individus no tenen accés a lavabos i que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües. L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.

L’Ajuntament i Gestaigua aposten per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment on l’emergència climàtica cada cop es fa més evident amb els fenòmens extrems, com la sequera i les pluges.

L’exposició ja ha visitat Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell, Constantí, Cambrils, Tarragona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Igualada, Sallent, Taradell, Berga, Manlleu, Alp, Santa Bàrbara, Constantí, Olot, Arbúcies, Roquetes, Juneda, Les Borges Blanques, Palamós, Cubelles, Roses, L’Arboç, Cervelló, Polinyà i Santa Coloma de Farners. En total, es muntarà en una cinquantena de poblacions catalanes en dos anys.
 

Darrera actualització: 24.10.2022 | 13:06