La inauguració de la font dedicada a la Quimeta de la Roda esdevé un sentit homenatge a una figura emblemàtica de Calella

Dilluns, 14 de novembre de 2022 a les 00:00

L’alcalde, Marc Buch, va presidir la cerimònia a la Plaça del Bunyol al costat de la família de l’homenatjada, de la xef Carme Ruscalleda i de la regidora d’Igualtat Cindy Rando

La font de la Plaça del Bunyol ja llueix el nom de Joaquima Puigvert i Roca, més coneguda com a Quimeta de la Roda. Dissabte es va fer la descoberta de la placa que porta el seu nom i que es va convertir en un homenatge i reconeixement  a la seva feina, al seu tarannà i a la seva força com a dona i com a cuinera.

L’alcalde, Marc Buch, va presidir la cerimònia al costat dels familiars de la Quimeta, de la  regidora d’Igualtat, Cindy Rando i del representant de Gestaigua a Calella, David Fabregat. A la seva intervenció, l’alcalde Buch va posar l’accent en el paper de pionera de la Quimeta i que el seu exemple de dona lluitadora ha servit de model a moltes altres dones. En aquest sentit, la regidora Cindy Rando va explicar que aquesta era la sisena inauguració d’una font “Amb nom de dona” que persegueix fer visible un col•lectiu massa sovint invisibilitzat.

Carme Ruscalleda, la reconeguda xef de Sant Pol de Mar, va voler ser present a l’acte. La seva presència va servir per posar en valor –des de la professió i des de la proximitat—a la figura de la Joaquima Puigvert. “Tots tenim ben present –deia Ruscalleda-- la potent imatge de la Quimeta, rebent darrera el taulell de la Roda, somrient, ferma, amb les tisores a la mà, sense parar de fer feina i amb una paraula amable i simpàtica per a tothom”.

El projecte “Amb nom de dona” ja ha batejat sis fonts: la de l’Ajuntament, amb el nom de Maria Teresa Salom; la de l’Església, que es diu Júlia Liquete; la del Mirador Francesc Macià, que du el nom de Dolors Rovira; la del Parc de les Veles, amb el nom de Maru Toledo i la del Parc Dalmau, que du el nom de Pepita Bonet. Quedaran les fonts de Catalunya (Montserrat Giró) i del Passeig Manuel Puigvert (Mercè Oliva Mena).
 

Darrera actualització: 14.11.2022 | 11:11