La Fundació Hàbitat Solidari de Calella obté 20.050 euros de particulars i empreses que han sigut receptius a la campanya de mecenatge

Dimarts, 25 de gener de 2022 a les 00:00

La institució que gestiona 153 habitatges en règim de lloguer social que acullen a 410 persones, ha rebut 38 aportacions econòmiques d’empreses i particulars.

La campanya de mecenatge de la Fundació Hàbitat Solidari Calella ha aconseguit recaptar 20.050 euros en només tres mesos. La iniciativa es va posar en marxa el mes d’octubre de l’any passat amb l’objectiu d’obtenir recursos per reduir els efectes de la pobresa energètica dels usuaris dels pisos de l’entitat. La Fundació ha rebut 38 ingressos dineraris procedents de particulars i empreses que han sigut receptius amb la iniciativa de la Fundació, i han col·laborat de forma solidària i desinteressada.

La campanya de mecenatge perseguia un doble objectiu que s’ha aconseguit totalment: obtenir diners per la Fundació i sensibilitzar la societat del problema que representa per a les persones no poder tenir accés a un habitatge. Aquest va ser, precisament, el motiu pel qual es va constituir l’any 1997 la Fundació Hàbitat Solidari Calella. Va ser una iniciativa de Càritas Parroquial de la ciutat davant la necessitat de moltes persones i famílies que, per una crisi puntual, es trobaven sense habitatge o sense la possibilitat d’accedir als preus del mercat de l’habitatge de lloguer.

L’objectiu general de la Fundació s’ha mantingut inalterable en el temps, però ha evolucionat en la línia de donar eines als usuaris per a millorar la seva situació social, familiar, econòmica i laboral per tal d'evitar la seva exclusió social. Per això, se’ls assessora amb el manteniment i conservació de l’habitatge o evitant l’acumulació de deutes de lloguer i serveis. Coordinats amb els serveis socials municipals i Càritas se’ls fa un seguiment socioeconòmic i un pla de treball amb cada família per valorar les possibilitats d'accedir a un habitatge del mercat ordinari..

Vint-i-quatre anys després de la seva creació, la Fundació gestiona 153 habitatges en règim de lloguer social que acullen a 410 persones (224 dones i 186 homes), 146 de les quals són menors. D’aquests 153 habitatges, 100 els lloga la Fundació per al seu ús; 11 els té en règim de cessió d’ús; i 42 són de propietat.

Des del 2016, la Fundació està inclosa dins l’Oficina d'Habitatge de I‘Ajuntament de Calella. El Patronat de l’ens està presidit per l’Alcaldessa, Montserrat Candini.

Perfil d’usuari

Més de la meitat dels usuaris estan per sota dels 40 anys i 50 persones superen els 60 anys. La majoria dels beneficiaris tenen fills a càrrec seu. El 49% dels usuaris depenen d'algun tipus de prestació pública (atur, jubilació o prestació social com és la Renda Garantida); el 30,3% treballa al sector serveis o a la indústria; el 9,8% a l’economia submergida i només el 10,77% dels usuaris no tenen cap feina i no cobren res.

Darrera actualització: 25.01.2022 | 14:09