La Festa Major petita de Calella recupera el seguici musical per acompanyar la Secretària, l’alcalde i els regidors fins a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita

Dijous, 16 de juny de 2022 a les 00:00

Es tracta d’una antiga tradició que s’havia perdut i que els responsables de la festa han volgut incorporar a l’imaginari festiu

Aquest dijous ha començat la festa major de Sant Quirze i Santa Julita amb dos dels actes més tradicionals de la Festa Major: l’Ofici de la Secretària i l’Ofici Solemne de Festa Major. 

Aquest any s'ha recuperat la música per acompanyar el tradicional seguici que es fa des de l'Ajuntament fins a la Capella per conduir a la Secretària del consistori, costum que se celebrava anys ençà.

La música ha anat a càrrec d’una petita banda formada per cinc calellencs, Jordi Feliu, Juan Carlos Narzekian, Andreu Mateu, Jaume Feliu, Carles Llamas, que ha conduit a la Secretària, a l’alcalde i a la resta de membres del consistori amb la melodia de quatre instruments de vent i un de percussió.

L'Ofici de la Secretària l'ha presidit Mn. Pere Bellvert, fill de Calella i canonge doctoral de la Catedral de Girona. En aquesta eucaristia s'ha fet menció a la història dels patrons de Calella i s'ha volgut enviar escalf a les persones que pateixen per culpa de situacions adverses com la guerra.

Pel que fa a l’Ofici Solemne de Festa Major, un cor format per col·laboradors de la parròquia ha acompanyat, a veu i guitarra, la cerimònia presidida per Mn. Cinto Busquet. A la missa s'han dedicat unes paraules de reconeixement i suport a aquelles persones que es troben en situacions desfavorables, fent especial menció a la comunitat de refugiats ucraïnesos. Així mateix, Mn. Cinto ha desitjat sort i encerts a l'alcalde i els regidors de l'Ajuntament a la seva primera Festa Major amb el nou equip de govern.

La Festa Major també ha acollit actes populars al matí. La xocolatada al passeig Manuel Puigvert, a càrrec de l’Associació Sant Quirze i el concert - vermut amb actuació de Pedro Salazar Trio a la plaça Catalunya, emmarcat dins el Festival Impuls.

A la tarda tindrà lloc la cercavila a càrrec dels Geganters i Grallers de Calella, que seguirà l'itinerari: plaça Maresme, carrer Balmes, carrer Església fins a la plaça de l’Ajuntament. I dins el Festival de Circ, l'actuació de clown Baksa amb Cia, toc de Gresca al passeig de Manuel Puigvert. I per a acabar el dia, al passeig hi haurà un concert i ball a càrrec de Parfills Orquestra.
 

Darrera actualització: 16.06.2022 | 21:45

Imatges