La Biblioteca reparteix quatre maletes amb llibres per combatre l’assetjament en l’àmbit escolar als centres educatius de Calella

Divendres, 22 de març de 2024 a les 00:00

La regidora d’Educació, Mariceli Santarén, acompanyada de la directora de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça han entregat a les escoles de primària de la ciutat les maletes temàtiques que pretenen servir per abordar a classe les situacions d’assetjament

La Biblioteca Municipal ha repartit aquest divendres diferents maletes plenes de llibres que aborden l’assetjament a tots els centres educatius de Calella d’educació infantil i primària. Aquest projecte té l’objectiu de ser una eina per parlar a l’aula de tot tipus de situacions d’assetjament que poden sorgir.

Aquesta iniciativa es duu a terme per atorgar suport bibliogràfic i literari sobre temes que afecten els infants en el present, però que també influiran en les seves vides en un futur. Per aquesta raó, les maletes incorporen una guia per treballar les accions contra l’assetjament titulada “Prou assetjament” que recomana 10 llibres per saber-ne més d’aquesta problemàtica i oferir a la ciutadania i, en especial, als més petits, un suport bibliogràfic sobre un tema de màxima actualitat que preocupa molt a les famílies i als educadors.

Cada una d’elles conté sis llibres curosament triats que parlen des de diferents perspectives: assetjament verbal cap a la imatge d’un infant, empatia de la realitat d’altres nens i nenes, acceptació de la diferència, què és l’assetjament i com actuar, amb qui parlar, la importància de la família, de parlar-ho amb amics i els mestres.

El projecte “Maletes temàtiques”, que persegueix acostar a l’alumnat un material bibliogràfic i literari sobre temes que els afecten directament, també està en funcionament pels alumnes de secundària amb els àmbits de la sexualitat, l’autoestima i els moviments migratoris i ja s’està treballant per elaborar una selecció bibliogràfica sobre l’assetjament destinada a adolescents.

Darrera actualització: 22.03.2024 | 16:10