Fins el 13 de desembre es poden votar els 4 projectes que busquen el finançament dels pressupostos participatius

Dimarts, 30 de novembre de 2021 a les 00:00

La partida econòmica que hi destina l’Ajuntament és de 110.000 euros. Les iniciatives ciutadanes es podien presentar fins el dia 22 de novembre.

Fins el 13 de desembre es poden votar les propostes ciutadanes presentades per a ser finançades a través dels pressupostos participatius. L’Ajuntament destina un  total de 110.000 euros a aquesta finalitat. El període de presentació de propostes va acabar el 22 de novembre. Es van presentar 5 projectes però només 4 complien amb els requisits de la convocatòria: un pressupost d’entre 30.000 i 100.000 euros; que siguin d’interès general i que siguin inversions.

Les 4 propostes que la ciutadania de Calella pot triar per a ser finançats són:

 • Construir una passarel·la per als vianants per sobre el vestidor del camp de futbol de mar:
  Es tracta d’unificar el pas per als vianants des del pàrquing de la gavina fins el Parc de les Veles; fer un pas segur al costat del camp de futbol recuperant el que hi havia hagut anteriorment. Actualment el pas és compartit amb bicicletes i vianants. Aquesta passarel·la seria només per a vianants. 

 • Posar una font al Passeig de les Palmeres dedicada a tots els treballadors de primera línia i voluntaris de la covid-19 i restaurar la balustrada del passeig:
  És, en el fons, un homenatge a totes aquelles persones que van treballar de forma incansable per ajudar a lluitar, cadascú des del seu espai, contra la pandèmia: sanitaris, voluntaris, treballadors del petit comerç i supermercats, etc. Persones que van arriscar la seva salut perquè a la gent confinada no ens faltés de res i que estiguéssim a l'hospital el millor atesos possible. Acompanyant a aquest projecte, es proposa restaurar la balustrada.
 • Ampliar el nombre de càmeres de videovigilància per dissuadir la delinqüència:
  Es tracta de complementar el projecte que ja té l’Ajuntament a llocs de la ciutat que no són cèntrics , i que poden ser focus de delinqüència: passos subterranis, carrers poc freqüentats, pàrquings públics...

 • Remodelar l'Skatepark que hi ha a la Muntanyeta.
  A Calella hi ha moltes persones que practiquen aquest esport però que troben que la zona de l’Skatepark ha quedat antiga, petita i sobretot malmesa. El que es pretén aconseguir amb la presentació d’aquest projecte és que es pugui o bé remodelar l’actual skatepark o bé buscar un altre indret i fer-lo de nou.

Votacions

Les votacions es podran realitzar presencialment o a través de la web https://www.civiciti.com/es/calella

Lloc de votacions

 • Urna fixa: Es podrà votar a l’Ajuntament de les 9:00 a les 20:00 hores cada dia de la setmana, excepte els dimecres, que la urna mòbil sortirà al carrer.
 • Urna mòbil:
  • Dimecres 1 de desembre: Teatre Orfeó Calellenc de 9:30 a 13:30
  • Dimecres 1 de desembre: Casal de l’Amistat de 17:00 a 20:30
  • Dissabte 4 de desembre: a l’entrada del Mercat Municipal de 9:30 a 13:30
  • Dissabte 4 de desembre: Matas i Rodes cantonada amb el carrer Església de 17:00 a 20:30
  • Dissabte 11 de desembre: Festa de la Participació a la Plaça de l’Església, de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00

Per a votar només cal saber el DNI/NIE/Passaport i la data de naixement. Poden votar totes les persones empadronades a Calella majors de 16 anys, amb el cens tancat a 30 de setembre.

Darrera actualització: 19.01.2022 | 10:25