Fins al 22 de gener es poden presentar les propostes per als Pressupostos Participatius de Joventut 2023

Dimecres, 4 de gener de 2023 a les 00:00

A partir del dia 9, les persones de Calella que tinguin entre 15 i 30 anys podran decidir a què es destinaran enguany 10.000 euros de la partida de despeses per activitats de joventut

L’Ajuntament de Calella, a través de l’Àrea de Joventut, ha executat la convocatòria dels Pressupostos Participatius Joves d’enguany. Així doncs, a partir del dia 9 i fins al 22 de gener, els joves d’entre 15 i 30 anys que ho desitgin podran presentar les seves propostes omplint una butlleta a qualsevol dels següents punts: a l’Espai Jove de Can Saleta, a la OAC (planta baixa de l’Ajuntament Vell), a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça i als Centres d’Educació Secundària. A més, també es pot fer electrònicament a través d’un formulari online (el qual estarà disponible a la web de l’Ajuntament a partir del 9 de gener).

Pel que fa als requisits, qualsevol jove o grup de joves d’entre 15 i 30 anys que visqui a Calella pot presentar la seva proposta (només una per jove o grup). Les activitats proposades hauran de ser viables econòmicament, legals i amb un cost que no superi els 5.000 €. Per saber tots els criteris que regeixen aquests pressupostos i poder fer una proposta, es poden consultar les bases a través de l’enllaç següent: https://calella.webmunicipal.diba.cat/media/repository/baners_destacats/gran_destacat/doc/Bases_dels_Pressupostos_Participatius_Joves_2023.pdf?_t=1672821011

Així mateix, els dies 23 i 26 de gener, de 16.00 a 20.00 h, l’equip de l’Espai Jove organitza una sessió de treball per ajudar a tots els i les joves a concretar la seva proposta i omplir la butlleta.

El divendres 27 de gener, a l’Espai Jove, tothom qui hagi presentat una proposta l’haurà de defensar durant l’assemblea de discussió i votació.

Cal recordar que els Pressupostos Participatius Joves són un mecanisme de democràcia directe que l’Ajuntament de Calella posa en marxa amb la finalitat d’atorgar importància a les inquietuds i motivacions del jovent calellenc i implicar-los en tot el seguiment de l’execució de la seva proposta. D’aquesta manera, gràcies a aquesta iniciativa, els més joves poden decidir quines activitats es realitzen a la seva ciutat i com distribueixen 10.000 euros del pressupost de l’Àrea de Joventut. 
 

Darrera actualització: 11.03.2024 | 17:56