Els treballs previs pel nou Hospital obliguen a tancar 3 dies el pàrquing però s’amplia fins a 300 places l’aparcament de la Riera Capaspre

Divendres, 13 de maig de 2022 a les 00:00

L’espai habilitat al costat de l’antiga escola Salicrú és totalment gratuït i està obert les 24 hores del dia. Solament s’hi permet l’aparcament a turismes i motos. 

La setmana que ve es realitzaran unes mesures de perfils de tomografia elèctrica per tal de conèixer l’estat del subsòl del pàrquing de l’Hospital Sant Jaume de Calella. Aquestes obres formen part de les tasques prèvies a l’ampliació del centre sanitari aprovat per l’Ajuntament i per la Generalitat. Els treballs duraran 3 dies i es duran a terme amb l’objectiu de causar les mínimes afectacions i d’assegurar l’accés de les ambulàncies a l’edifici sanitari.

Aquestes obres, inhabilitaran la part superior de l´aparcament de l´Hospital, urgències i 1ª plataforma, és a dir, gairebé la meitat de la capacitat de l´aparcament. Això vol dir que, amb limitacions, es permetrà l´estacionament a la part inferior de l´aparcament. Observant la fotografia, es pot comprovar que a la zona 1 es restringirà l’estacionament el dimarts 17, el dimecres 18 i el dijous 19, mentre que a la zona 2 no es podrà estacionar el dimecres 18 i el dijous 19.

Paral·lelament, Gestvia ha ampliat l’estacionament a la zona de la Riera Capaspre. La mesura s’implanta amb la finalitat de millorar la capacitat d’aquest espai. Es tracta, doncs, d’un estacionament gratuït de vehicles sense limitació horària, obert les 24 hores al dia i situat al costat de l’antiga Escola Salicrú. Amb aquests 3.500 metres quadrats addicionals (es guanyen 120 noves places), la superfície de l’aparcament és de 7.900 metres quadrats el que representa una capacitat total per a 300 vehicles. Només hi poden estacionar  turismes i motos. Es tracta d’un espai d’estacionament sense vigilància.

Gestvia assumeix el cost de la creació d’aquest espai a partir dels ingressos provinents dels estacionaments regulats de Calella. A més, l’estacionament de la Riera de Capaspre permet a Calella disposar d’un espai alternatiu d’estacionament, especialment valuós durant la temporada turística d’estiu, així com un espai de reserva per cobrir necessitats puntuals associades a la mobilitat de la ciutat.

Així doncs, a partir de dilluns, Gestvia indicarà als vehicles estacionats la situació d’aquest estacionament perquè els usuaris coneguin quins són els espais alternatius. Els dies de les obres es repartirà informació als vehicles que no puguin estacionar a les àrees fora de servei.

Darrera actualització: 13.05.2022 | 11:39