El nou alcalde Marc Buch promet treball i diàleg i ofereix un projecte de ciutat “potent, ambiciós, rigorós i integrador”

Dissabte, 21 de maig de 2022 a les 00:00

El Ple de l’Ajuntament elegeix el substitut de Montserrat Candini en una sessió on Lucia Sánchez ha pres possessió de l’acta de regidora del grup municipal de PDeCAT- Junts per Calella

Marc Buch és el nou alcalde de Calella. Substitueix Montserrat Candini que ha renunciat al càrrec i a l’acta de regidora per motius de salut. El Ple d’Investidura s’ha fet aquest dissabte i només s’ha presentat la candidatura de Buch que ha sortit elegit per majoria absoluta, amb nou vots a favor. Els portaveus dels diferents grups municipals han felicitat el nou alcalde, desitjant-li sort en aquest camí, així com també han reconegut la tasca de l’alcaldessa Candini en les seves intervencions.

“Avui és un dia molt especial”

En el seu discurs d’investidura, Buch ha tingut paraules de reconeixement cap a la feina de l’alcaldessa Candini a qui li ha agraït la feina feta i la confiança que sempre ha dipositat en ell. Buch a afirmat que "Calella té un nou alcalde però manté la força i l’energia del mateix govern que hi havia fins ara, amb un projecte potent, il·lusionant i integrador; que és ambiciós i rigorós. Un projecte que té tots aquests atributs perquè és un projecte de ciutat". Ha assegurat que està convençut que els grans projecte de ciutat, com el de Calella, segur que funcionaran millor si es basen en el diàleg. Per això ha ofert ma estesa a oposició, entitats i associacions: "Per tarannà personal, m’agrada parlar les coses. No em sento còmode en la imposició, ni en la bronca permanent, ni en res que acabi generant mal ambient. Diàleg, pacte i rendició de comptes".

L’alcalde Buch assegura que no vol estar condicionat per les eleccions municipals de l’any vinent perquè “encara queda un any de mandat on hem de fer moltes coses, avançant i aprofitant totes les oportunitats”. Ha explicitat que l’ADN del seu govern que comparteix amb el PSC es base en tres pilars fonamentals, treballar per a les persones, l’impuls de Calella i tot amb la mirada transversal de la sostenibilitat.

El nou alcalde ha parlat dels principals projectes que el govern pensa tirar endavant, ha posat l’accent en l’impuls de la ciutat a partit dels sector del turisme, el comerç, la cultura i l’esport. Ha tret pit de la gestió del govern municipal en el jaciment del Roser que segons ell “vam heretar un solar amb herbes i restes arqueològiques malmetent-se i el convertirem en un museu, seguint el model de Badalona”.

També s’ha posat deures, a ell i a la ciutat: "El Parc Dalmau és un gran pulmó verd que tenim en ple centre de Calella. Pel seu centenari (2029)  hauria d'estar remodelat, adaptat a nous usos, més obert i proper a tota la ciutadania".

Per últim, ha expressat que per ell aquest és un dia molt especial: "Calella és casa meva. És la ciutat on visc, però també és la ciutat on he nascut, on m’he criat i educat, la ciutat on m’he divertit i on he conegut persones extraordinàries. Per això, entendran que per a mi, avui és un dia molt feliç i molt especial".

Perfil del nou alcalde

Marc Buch Rigola va néixer l’any 1986 a Calella. Casat i amb dos fills és Enginyer tècnic Agrícola especialista en Hortofructicultura i Jardineria per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). També té un Postgrau en Gestió d'Espais Verds a la School of Professional & Executive Development.

Ha treballat en diverses empreses relacionades amb el camp de la jardineria. L'any 2012 va crear una empresa dedicada als serveis de jardineria. És militant del PDeCAT. També forma part de la Colla de Geganters i Grallers de Calella i dels Amics del Patrimoni Històric de Calella i, per últim, presideix el consell d’administració de Ràdio Calella Televisió.
 

Darrera actualització: 23.05.2022 | 18:59