El NEC22 supera les xifres preCovid, dispara el públic de fora de Calella i demostra que pot acollir concerts de gran format

Dijous, 8 de setembre de 2022 a les 00:00

El festival, amb una imatge renovada, ha guanyat 2.000 espectadors nous respecte el 2019, el 80 per cent de les entrades ja es venen per Internet i ha vist com més de la meitat dels assistents venen d’arreu del país

Un any més, el Far de Calella ha il•luminat les nits d’estiu del NEC amb un nou escenari, un nou decorat i aconseguint un rècord d’assistència de 5.142 persones en la seva onzena edició.

Aquest estiu, desenes d’artistes de primer nivell com Maria del Mar Bonet, Ginestà, Beth, Rocío Márquez, Gemma Humet han actuat al sota la llum del Far i les estrelles exhaurint entrades en 3 ocasions, en un context de retorn a la normalitat a tots els festivals d’estiu després de la pandèmia.

El concert estrella de la present edició ha estat el concert de gran format de Muchachito Bombo Infierno i Joan Garriga que va esdevenir un èxit aclaparador amb una assistència de més de 1.100 persones, de les quals més de 800 van venir de fora de Calella a gaudir de la nit de festa i rumba al Pati de l’Ós del Parc Dalmau. Aquest espectacle es col•loca al podi pel que fa al nombre d’assistents en un concert del NEC i obre la porta a celebrar més actuacions d’aquest tipus en properes edicions del festival.

Unes 2.900 persones de fora de la ciutat han escollit l’entorn idíl•lic que ofereix Calella per venir a viure en directe la música dels seus artistes preferits. Amb un ambient proper i selecte al Far, els assistents han gaudit de música festiva abans i després de cada concert per acompanyar els sopars a la fresca; una oferta gastronòmica a càrrec de ‘Concepte Artesà de la Cuina’.

L’edició d’enguany ha presentat una millora de les xifres respecte a la resta d’edicions. Així mateix, han quedat enrere les dades de les dues passades edicions marcades per les mesures de prevenció de la covid. Respecte al NEC19, el públic de fora ha augmentat en 11 punts, s’han celebrat 17 concerts envers dels 11 celebrats el 2019. Tot i l’augment de l’aforament al Far, s’ha penjat el cartell d’entrades exhaurides en 3 ocasions a les actuacions de Maria del Mar Bonet, Beth i Albert Deprius; Ginestà va estar a fregar del sold-out per una vintena d’entrades.

El Far de Calella, després de més de deu anys de festival, segueix captivant a tothom que s’hi apropa. Per aquesta raó s’ha fet una aposta per engalanar les nits d’estiu del NEC amb un photocall al que centenars de persones, entre elles el president de la Generalitat Pere Aragonès, s’hi han acostat per fotografiar-se i guardar, així, un record de les màgiques nits d’estiu que s’han viscut a la ciutat.

Darrera actualització: 08.09.2022 | 13:40