El govern de Calella demana l’empara del Síndic de Greuges davant les acusacions “injustificades i inadmissibles” de Natàlia Costa

Dimarts, 8 de novembre de 2022 a les 00:00

En un comunicat, demana a la Defensora de la Ciutadania una rectificació immediata de les seves “desafortunades” declaracions en una entrevista al programa “La Ciutat” de Ràdio Calella Televisió

L’equip de govern de l’Ajuntament de Calella ha emès un comunicat arran de les declaracions de la Defensora de la Ciutadania, Natàlia Costa, a Ràdio Calella Televisió el passat 7 de novembre, on feia balanç dels seus primers mesos de gestió.

En el decurs de l’entrevista, i com a resum de la mateixa, la Sra, Costa va acusar als regidors de l’Ajuntament de no disposar d’una vocació de servei públic i de no treballar pel pobles “sinó pel partit”. Davant d’aquestes manifestacions, l’equip de govern ha emès un comunicat que, principalment, denuncia que aquestes declaracions són injustificades i inadmissibles, i demana, per tant,  una rectificació immediata i pública.

En paral·lel, l’equip de govern de l’Ajuntament de Calella s’ha posat en contacte amb l’oficina del Síndic de Greuges de Catalunya per demanar l’empara d’aquesta institució davant d’un comportament inapropiat i impropi d’una figura que hauria de ser un model d’empatia, moderació, assertivitat i rigor.

Aquest és el comunicat íntegre del govern de la ciutat:

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT ARRAN DE LES DECLARACIONS DE LA DEFENSORA DE LA CIUTADANIA DE CALELLA, SRA. NATÀLIA COSTA DOMÍNGUEZ, A RÀDIO CALELLA TELEVISIÓ EL 7 DE NOVEMBRE DE 2022


El dia 7 de novembre del 2022, la Sra. Natàlia Costa, Defensora de la Ciutadania de Calella, va ser entrevistada al programa “La Ciutat” de Ràdio Calella Televisió per fer balanç dels seus primers mesos de gestió. En el decurs de l’entrevista, i com a resum de la mateixa, la Sra. Costa va dir: “Penso que els polítics que tenen el poder no tenen vocació de servei públic i no treballen pel poble, treballen pel partit”. La Sra. Costa també va insinuar que el que passa al municipi els és igual als responsables de l’Ajuntament.

Davant d’aquestes manifestacions l’equip de govern de l’Ajuntament de Calella manifesta que:

1.    Les declaracions de la Sra. Natàlia Costa són del tot injustificades i inadmissibles, atempten a la dignitat, el treball i la dedicació del govern municipal, i no responen a cap de les funcions per les quals va ser escollida Defensora de la Ciutadania de Calella, sinó que responen únicament als seus prejudicis.
2.    La Sra. Natàlia Costa ha vulnerat una de les principals normes que regula la seva missió i que és, segons especifica el Reglament de la Defensora, “complir les seves funcions amb independència i objectivitat”.
3.    La Sra. Natàlia Costa projecta en les seves declaracions un to de menyspreu impropi de la figura que ha de ser l’enllaç entre la institució i la ciutadania en cas de conflicte. Difícilment, qui gosa desqualificar de forma gratuïta a una de les parts –en aquest cas a l’Ajuntament—podrà tenir la capacitat de fer de mitjancera.
4.    Creiem que la Sra. Natàlia Costa ha confós quina és la seva funció, que no és convertir-se en una suposada justiciera que pot dir el que vulgui, sinó que la seva funció és vetllar pels conflictes que hi pugui haver entre el ciutadà i l’administració, actuant sempre amb “independència i objectivitat”.
5.    Per tot plegat, demanem a la Sra. Natàlia Costa una rectificació immediata i pública de les seves desafortunades declaracions. 

En paral•lel, l’equip de govern de l’Ajuntament de Calella ja s’ha posat en contacte amb l’oficina del Síndic de Greuges de Catalunya per demanar l’empara d’aquesta institució davant d’un comportament inapropiat i impropi d’una figura que hauria de ser un model d’empatia, moderació, assertivitat i rigor.

Darrera actualització: 08.11.2022 | 15:18