El Club Balonmano Calella i la família de Jaume Pruna donen els seus fons documentals a l’Ajuntament

Dijous, 19 de gener de 2023 a les 00:00

L’Arxiu Municipal de la ciutat ja ha iniciat les tasques de tractament arxivístic d’aquest patrimoni per tal de posar-lo a l’abast de la ciutadania

El Club Balonmano Calella i la família del calellenc Jaume Pruna han cedit a l’Ajuntament dos fons documentals, respectivament. Ambos fons, que formen part del Patrimoni documental, ja s’estan tractant arxivísticament des de l’Arxiu Municipal per tal de posar-los a l’abast de la ciutadania. Les donacions s’han formalitzat aquest matí a l’Ajuntament en una trobada entre l’alcalde, Marc Buch, i les persones que han assistit en representació de les dues entitats: el Sr. Albert Pruna i el Sr. Miquel Martí. A l’acte també hi ha assistit la secretària de l’Ajuntament, la Sra. Mercè Mena, així com la directora de l’Arxiu Municipal, la Sra. Mª Lluïsa Fernández.

Jaume Pruna i Paradell (1932-2020) ha estat una persona fortament implicada en el teixit social i cultural de la ciutat de Calella.  El calellenc va arribar a Calella l’any 1953, i el 1969 va fundar el Grup Pa, Vi i Moltó, una entitat dedicada a difondre la cultura.  Així mateix, va estar gairebé  trenta anys vinculat a la  Creu Roja de Calella i l’Alt Maresme, com a president o vicepresident. També va dirigir diversos negocis a Calella. L’any 2003 va merèixer el reconeixement de fill adoptiu de Calella i el 2017 va rebre el Premi Ciutat de Calella.

Per altra banda, el Club Balonmano Calella ha estat una entitat fortament implicada en el teixit esportiu i social de la ciutat de Calella. El fons consta de documentació de l'entitat des de 1952 fins a 2019. A més de les temporades regulars dels equips participants a les diferents categories de la Lliga Catalana d'Handbol, es destaquen 2 tornejos internacionals. El primer és el Ciutat de Calella, organitzat prop de Setmana Santa; el segon és el Costa del Maresme, organitzat a finals de la temporada regular entre maig i juny. Ambdós reuneixen equips de diversos països europeus durant gairebé una setmana d'activitat, entre el trofeu i diverses activitats alternatives que es duen a terme. L'any 2002 es va celebrar el 50è aniversari de l'entitat, amb vàries exposicions i la publicació d'un llibre resum de la història del club.
 

Darrera actualització: 19.01.2023 | 12:48