El 90% de la roba usada que Humana recupera a Calella té una segona vida gràcies a la reutilització i al reciclatge

Dimarts, 2 d'agost de 2022 a les 00:00

L’entitat sense ànim de lucre, que ha recopilat ja 22 tones de residu tèxtil a la nostra ciutat durant el primer semestre, agraeix la col·laboració de la ciutadania i explica que aquestes donacions han permès també evitar l’emissió de 137 tones de CO2. Els recursos que generen es destinen principalment a programes de cooperació i desenvolupament

La recollida selectiva i la gestió del residu tèxtil de l’entitat Humana Fundación Pueblo para Pueblo han permès recuperar més de 22 tones a Calella durant el primer semestre d’aquest any, la qual dada traduïda a xifra equival a 91.500 peces de roba. El 90% tindran una segona vida gràcies a la reutilització i al reciclatge, dos elements claus per a l’economia circular i per a la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat. A més a més, aquesta gestió de residu tèxtil ha permès evitar l’emissió de 137 tones de CO2. 

L’entitat sense ànim de lucre ha recuperat concretament 22.604 kg de roba de gener a juny, per dipositar-la en els contenidors de fàcil accés que es buiden periòdicament per a garantir-ne un bon servei.
Les 91.500 peces de roba recuperades es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès.

L’objectiu principal és la reutilització, ja que la peça més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció; després, el reciclatge i, per últim, quan no hi queda més remei, la valorització energètica. 

Cal tenir en compte que la reutilització del tèxtil contribueix a lluita contra el canvi climàtic: per cada kg de roba recuperada s’evita l’emissió de 6,1 kg de CO2, segons un estudi de la Federació Humana People to People. D’aquesta manera, les més de 22 tones recuperades a Calella per Humana han evitat l’emissió de 137 tones de CO2.

En un comunicat, Humana recorda que els recursos que genera l’entitat es destinen principalment a programes de cooperació al desenvolupament.
 

Darrera actualització: 03.10.2022 | 14:36