Comencen els treballs per transformar el Camí del Cementiri Vell en un passeig per a vianants i bicicletes

Dijous, 13 d'octubre de 2022 a les 00:00

A partir de l’accés al Parc de les Veles el trànsit es trasllada per dins de l’aparcament de la Renfe amb l’objectiu de pacificar la zona i millorar la mobilitat

L’Ajuntament de Calella ha començat les obres per aconseguir que l’espai dedicat a vianants i bicicletes del front marítim guanyi terreny. L’objectiu és fer un passeig per a vianants que comença al Camí del Cementiri Vell, fins a l’accés al Parc de les Veles, continua per dins del parc i segueix fins a Pineda de Mar pel camí habilitat entre la platja i el vial de vehicles. El projecte contempla que el tram del Camí del Cementiri Vell que ha quedat lliure de cotxes i motos es remodeli per donar-li un aire més amigable.

Aquesta setmana s’han realitzat les tasques a l’interior de l’aparcament de Renfe, retirant els cotxes i les motos del primer tram del Camí del Cementiri (entre la cruïlla del pas a nivell i l’accés al Parc de les Veles). Així doncs, els vehicles procedents de la Platja Gran entraran a l’aparcament per l’accés més proper a les vies del tren, compartint vial amb la sortida de l’aparcament.. Aquest nou plantejament té com a finalitat minimitzar la pèrdua de places d’estacionament.

Amb aquesta reordenació es pretén millorar la mobilitat i seguretat del Camí del Cementiri Vell, separant la zona de circulació de vehicles de la de vianants. Per fer-ho possible es trasllada el trànsit a l’interior de l’aparcament, que serà de doble direcció. La velocitat en tota aquesta zona també queda limitada als 20 km/hora. 
 

Darrera actualització: 13.10.2022 | 13:16

Imatges