Cinc alcaldes de Calella acompanyen a Mercè Mena el dia que la ciutat posa el seu nom a la font del Passeig Manuel Puigvert

Dilluns, 20 de febrer de 2023 a les 00:00

L’acte de col·locació de la placa va tenir lloc aquest diumenge, va estar presidit per Marc Buch, i es va convertir en un reconeixement a la que ha estat la primera dona a ocupar la Secretaria General de l’Ajuntament

La font del Passeig Manuel Puigvert ja porta el nom de Mercè Mena, Secretària General de l’Ajuntament de Calella. Diumenge es va fer l’acte de descoberta de la placa en un acte que es va convertir en un homenatge i reconeixement a la que ha estat la primera dona a ocupar el càrrec administratiu més important de l’Ajuntament, però també a la seva trajectòria durant aquests darrers 37 anys.

L’acte va tenir una alta càrrega institucional. Va estar presidit per l’actual alcalde, Marc Buch, però també hi van assistir tots els alcaldes vius que han col•laborat amb Mercè Mena: Joaquim Rey, Josep Basart, Josep Maria Juhé i Montserrat Candini. Així com la Consellera delegada d'Equitat i Acció Social, Meritxell Romero Pinet, del Consell Comarcal del Maresme; ens en què Mena va ser Secretària des de la seva creació fins a l'any 1996.

El primer alcalde amb qui va treballar Mena, Ramon Bagó, ja és mort però va estar ben representat pel que havia sigut la seva mà dreta a l’Ajuntament, Jordi Ten. Ell va fer la glosa de Mercè Mena de qui va dir que “és una dona íntegra, responsable, transparent i honesta; una lletrada amb principis, en definitiva, una garantia que tot el que es fa al nostre Ajuntament és dins l’estricta legalitat”

L’alcalde Marc Buch va posar l’accent en el paper de Mena com una de les dones  pionera en el seu camp. També va ressaltar la seva habilitat per fer compatibles projectes agosarats i legalitat, i per últim, va remarcar el model d’integració que ella representa: esforç d’immersió de la societat calellenca i catalana: en la seva llengua i en el que representa. 

La regidora d’Igualtat, Cindy Rando, també va parlar de Mercè Mena com a dona capaç de trencar barreres i d’entrar en un àmbit ocupat, tradicionalment, per homes.

En la seva intervenció, Mena va pronunciar-se a favor de la igualtat entre homes i dones, concretament en els casos de persones que ostenten llocs de feina de responsabilitat. També va agrair a totes les persones que la van acollir des del primer moment, així com a totes les que l’han acompanyat i animat durant aquests 37 anys de funció pública.

La vuitena font

Aquesta ha estat la vuitena i darrera inauguració d’una font que porta nom de dona després de les de l’Ajuntament (Maria Teresa Salom); de l’Església (Júlia Liquete); del Mirador Francesc Macià (Dolors Rovira); del Bunyol (Quimeta de la Roda); del Parc de les Veles (Maru Toledo); la del Parc Dalmau (Pepita Bonet); i de la plaça Catalunya (Montserrat Giró).

La iniciativa persegueix posar en valor a un col•lectiu que tradicionalment ha quedat invisibilitzat. Deixar constància que la història de Calella s'ha construït amb la participació de tots. També busca redescobrir espais de la ciutat que existeixen però que per habituals no s'hi ha donat importància. Es farà un itinerari, "Amb nom de dona", que servirà per explicar una part de la nostra història com a ciutat.
 

Darrera actualització: 22.02.2023 | 13:13