Carme Ruscalleda participarà en l’acte d’inauguració de la font dedicada a la Quimeta de la Roda situada a la plaça del Bunyol

Dilluns, 7 de novembre de 2022 a les 00:00

L’acte forma part de la campanya “Amb nom de dona” que persegueix posar en valor a un col·lectiu que tradicionalment ha quedat invisibilitzat i deixar constància que Calella s’ha construït amb la participació de tots

Carme Ruscalleda serà el dissabte 12 de novembre a les 13 hores a l’acte d’inauguració de la font dedicada a Joaquima Puigvert i Roca, més coneguda com “Quimeta de la Roda” situada a la plaça del Bunyol. La participació de la prestigiosa cuinera de Sant Pol de Mar servirà per donar una mirada des del camp professional a la tasca de la Quimeta de la Roda. L’acte serà presidit per l’alcalde, Marc Buch, i hi participaran, a més de Ruscalleda, la regidora Cindy Rando i els familiar de la Joaquima Puigvert.

Carme Ruscalleda i Serra (Sant Pol de Mar, 1952), cuinera. Va posar el seu restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar (tancat a l’octubre del 2019) a la primera divisió de la restauració mundial. Juntament amb el seu marit, Antoni Balam,  també és la propietària del Sant Pau a Tòquio (Japó). El restaurant de Sant Pol va arribar a tenir tres estrelles de la Guia Michelin i el de Tòquio dues. El seu fill, Raüll Balam Ruscalleda, és el chef del restaurant El Drac, de l’Hotel Sant Jordi de Calella, el qual disposa de dues estrelles Michelin. 

Aquesta serà la sisena font que s’inaugura a Calella dins la campanya “Amb nom de dona”. Es tracta d’una iniciativa sorgida arran dels actes reivindicatius del 8-M, Dia Internacional de la Dona, que es va engegar el mes d’abril del 2021. 
 

Darrera actualització: 07.11.2022 | 09:35