Calella posa el nom de la metgessa Montserrat Giró a la font de la Plaça Catalunya

Dimarts, 31 de gener de 2023 a les 00:00

L’acte de col·locació de la placa tindrà lloc aquest diumenge dia 5 de febrer a les 13 hores. Aquesta és la setena de les vuit fonts que l’Ajuntament està batejant a través de la iniciativa “Amb nom de dona”

La font de la Plaça Catalunya portarà a partir d’aquest diumenge 5 de febrer el nom de la metgessa calellenca Montserrat Giró. L’acte d’inauguració tindrà lloc a les 13 hores. És una de les vuit fonts que l’Ajuntament va decidir que batejaria. La iniciativa, pensada i madurada arran dels actes reivindicatius del 8-M, Dia Internacional de la Dona, es va engegar el mes d’abril de l’any passat. L’acte estarà presidit per l’alcalde, Marc Buch; i hi participarà la regidora d’Igualtat, Cindy Rando, i la directora del CAP Calella, la doctora Susana Curós.

Montserrat Giró va néixer a Santa Maria de Palautordera el 17 de desembre de 1958, però als quatre anys ja vivia a la ciutat perquè els seus pares van posar un negoci a la platja, el bar Aleix. Va estudiar medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), compaginant els estudis amb la feina al bar dels pares. Per a moltes llars, la doctora Giró és una més de la família.

La setena font

Aquesta serà la setena inauguració d’una font que porta nom de dona després de les de l’Ajuntament, amb el nom de Maria Teresa Salom; de l’Església, que es diu Júlia Liquete; del Mirador Francesc Macià, que du el nom de Dolors Rovira, la del Bunyol, que duu el nom de Quimeta de la Roda i la del del Parc Dalmau, que es diu Pepita Bonet. Ara només quedarà la del Passeig Manuel Puigvert, que durà el nom de Mercè Oliva Mena.

La iniciativa persegueix posar en valor a un col•lectiu que tradicionalment ha quedat invisibilitzat. Deixar constància que la història de Calella s'ha construït amb la participació de tots. També busca redescobrir espais de la ciutat que existeixen però que per habituals no s'hi ha donat importància. Es farà un itinerari, "Amb nom de dona", que servirà per explicar una part de la nostra història com a ciutat.
 

Darrera actualització: 14.02.2023 | 10:28