Calella posa el nom de la cuinera Quimeta de la Roda a la font de la plaça del Bunyol

Dijous, 3 de novembre de 2022 a les 00:00

L’acte de col·locació de la placa tindrà lloc el proper dissbate dia 12 de novembre a les 13 hores. Aquesta és la sisena de les vuit fonts que l’Ajuntament està batejant a través de la iniciativa “Amb nom de dona”

La font de la Plaça del Bunyol portarà a partir del dissabte 12 de novembre el nom de Joaquima Puigvert Roca, més coneguda com “Quimeta de la Roda”. És una de les vuit fonts que l’Ajuntament va decidir que batejaria. La iniciativa, pensada i madurada arran dels actes reivindicatius del 8-M, Dia Internacional de la Dona, es va engegar el mes d’abril de l’any passat. L’acte estarà presidit per l’alcalde, Marc Buch; i hi participaran la regidora, Cindy Rando, i els familiars de Joaquima Puigvert.

Quimeta de la Roda volia ser modista i va aprendre tall i confecció per correspondència, i durant un temps s’hi va dedicar, però finalment va acabar dirigint la seva vida professional cap al món de la cuina. Filla de pagesos, la Quimeta de la Roda (Sant Cebrià de Vallalta, 1934 / Calella,  2016) va anar a estudiar l’any 1979 a l’Escola d’Hostaleria de Sant Pol. El 1989 va escriure un llibre de receptes culinàries: “La cuina per a les mestresses de casa”; i el 1992 va obrir una escola de cuina.

Aquesta serà la sisena inauguració d’una font que porta nom de dona després de les de l’Ajuntament, amb el nom de Maria Teresa Salom; de l’Església, que es diu Júlia Liquete; del Mirador Francesc Macià, que du el nom de Dolors Rovira; del Parc de les Veles, amb el nom de Maru Toledo i del Parc Dalmau, que du el nom de Pepita Bonet. Quedaran les fonts de Catalunya (Montserrat Giró) i del Passeig Manuel Puigvert (Mercè Oliva Mena).

La iniciativa persegueix posar en valor a un col•lectiu que tradicionalment ha quedat invisibilitzat. Deixar constància que la història de Calella s'ha construït amb la participació de tots. També busca redescobrir espais de la ciutat que existeixen però que per habituals no s'hi ha donat importància. Es farà un itinerari, "Amb nom de dona", que servirà per explicar una part de la nostra història com a ciutat.
 

Darrera actualització: 03.11.2022 | 15:43