Calella no és una excepció amb els casos de violència contra les dones i registra 66 casos en el que va d’any

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 00:00

La lectura institucional del manifest del 25-N tindrà lloc a la Plaça de l’Església a les 19 hores i anirà acompanyada d’una encesa d’espelmes en record a totes les dones assassinades

L’Ajuntament vol conscienciar a la ciutadania que la violència contra les dones és un problema que afecta a tots i que no s’hi val mirar cap a un altre costat. Un dels missatges centrals d’aquesta campanya contra aquesta xacra social és el de no ser indiferents i de prendre consciencia. 

Calella no és una excepció en aquests casos. Aquest any 2022 ja hi ha hagut 66 nous caos de violència masclista. És un tema que treballa amb discreció les àrees d’Igualtat i de Serveis Socials de l’Ajuntament a través de l’atenció a les dones que s’hi ha vist afectades. Actualment, es serveis municipals fan seguiment i control de 73 casos per detectar i evitar que es reprodueixin els maltractaments o les agressions. Els casos més greus, 54, estan sota protecció.

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, 25-N, l’Ajuntament il·luminarà a les 18 hores la seva façana així com el Far perquè tothom prengui nota que és un problema de tothom. També es durà a terme la lectura del manifest institucional, en aquest cas a les 19 hores a la Plaça de l’Església i, en acabar, es farà una encesa d’espelmes en record a totes les dones assassinades a causa de la violència masclista. En cas de pluja, però, la lectura del manifest es durà a terme a Can Saleta.

Durant el mes de novembre, l’Ajuntament ha organitzat diversos actes en commemoració del 25-N com, per exemple, el taller “pinten un llaç contra la violència masclista”, un taller de defensa personal per a noies o el teatre fòrum “Toca de peus a terra” el qual anava dirigit a l’alumnat de Batxillerat de Calella.
 

Darrera actualització: 25.11.2022 | 13:18