Calella i Pineda fan pinya per reclamar a la Generalitat la millora de la sortida de l’autopista i la connexió amb la N-II

Dimecres, 29 de març de 2023 a les 14:00

Els alcaldes Marc Buch i Xavier Amor traslladen per escrit al conseller de Territori del Govern, Juli Fernández, la necessitat d’adoptar mesures urgents com la il·luminació d’aquest tram per reforçar-ne la seguretat

Els alcaldes de Calella, Marc Buch, i de Pineda de Mar, Xavier Amor, han tornat a unir esforços en benefici de les dues localitats. Tots dos alcaldes han decidit fer pinya per reclamar a la Generalitat una millora de la sortida de l’autopista i la connexió amb la N-II. Buch i Amor han enviat una carta al conseller de Territori de la Generalitat, Juli Fernández, reclamant la conveniència d’adoptar mesures urgents com, per exemple, la il·luminació d’aquest tram per reforçar-ne la seguretat.

Els dos alcaldes han comparegut en roda de premsa a l’Ajuntament de Calella després de signar la carta. Han explicat que la zona de sortida de l’autopista registra una sinistralitat evitable amb l’adopció de mesures ràpides i urgents. A més d’una senyalització més eficaç i d’una il·luminació que actualment és inexistent, Buch i Amor demanen que és molt important que es revisin els tancaments perimetrals de l’autopista i de la seva sortida per tal d’evitar l’accidentalitat amb fauna cinegètica.
Recentment, hi ha hagut un accident mortal d’un veí de Mataró, professor de l’INS Joan Coromines de Pineda de Mar, que va xocar frontalment amb un grup de senglars.

No és la primera vegada que els dos alcaldes col·laboren en temes vinculats als seus dos municipis. Fa uns mesos també es van trobar per posar les condicions per coordinar-se en matèria de seguretat.

En la seva intervenció, Marc Buch ha volgut posar l’accent en la voluntat de col·laboració entre els dos municipis: “tenim un problema sobre la taula i per això fem aquesta reivindicació conjunta”.

Per la seva part, Xavier Amor ha destacat també aquesta mateixa voluntat: “des de Pineda agraïm aquesta coordinació necessària. Es posen límits però en realitat no existeixen; molta gent de Calella ve a Pineda i molta gent de Pineda ve a Calella”.

Darrera actualització: 29.03.2023 | 15:32