Calella fa balanç de les dades de seguretat del 2022 a la ciutat

Divendres, 10 de febrer de 2023 a les 00:00

L’alcalde, Marc Buch, ha presidit la reunió en la quan hi ha participat els regidors Laroussi, Rando i Torrent; els cossos de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i la Guàrdia Civil

La Junta Local de Seguretat es va reunir ahir, en una sessió ordinària, per fer un anàlisi comparatiu entre les dades de seguretat extretes durant l’exercici policial del 2022 al municipi i les dades de l’any 2019, abans de la pandèmia de la Covid-19. A la reunió, presidida per l’alcalde, Marc Buch, hi van participar els cossos de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

L’aspecte més destacable de l’informe és que Calella manté les mateixes dades de delinqüència prèvies a la pandèmia. L’objectiu de comparar l’any 2022 amb el 2019 és que haver-ho fet entre els exercicis del 2022 i el 2021 no tindria massa sentit tenint en compte que, a causa de la situació d’excepcionalitat que es va viure, les xifres delictives que es van extreure durant la pandèmia no serien del tot realistes. Així doncs, els resultats són positius, atès que durant aquest període no hi ha hagut cap increment pel que fa a la criminalitat a la ciutat.

A més, també s’ha produït un equilibri pel que fa a les detencions. Podem observar que els Mossos d’Esquadra acostumen a fer un 70% de les detencions de les infraccions penals, mentre que la Policia Local realitza el 30% restant. En canvi, l’any 2022 els Mossos han realitzat un 56% de les detencions, mentre que la Policia Local un 44%.

La seguretat del municipi és un eix fonamental que permet que totes les activitats de Calella es puguin dur a terme amb total normalitat. Les dades mostrades a l’informe revelen la preocupació de tots els cossos policials que hi intervenen i el resultat de la seva tasca envers la disminució dels actes delictius i detencions a la ciutat.

Darrera actualització: 14.02.2023 | 10:25