Calella estrena aquest diumenge la ruta de les fonts “Amb nom de dona” per redescobrir els racons de la ciutat i la seva gent

Dijous, 11 de maig de 2023 a les 00:00

El recorregut començarà a les 12 del migdia al Museu Municipal, és totalment gratuït i no cal reserva prèvia per a fer-lo, i anirà a càrrec del gerent de Gestaigua, David Fabregat

Aquest diumenge 14 de maig es fa per primer cop la ruta de les fonts “Amb nom de dona”, que explica els punts més emblemàtics de la ciutat resseguint el circuit de les fonts que porten el nom de vuit calellenques destacades. El tret de sortida serà a les 12 del migdia i el punt de partida, el Museu Municipal. Es tracta d’una activitat gratuïta i que no cal fer la reserva prèvia per a poder-hi participar.

La ruta tindrà una durada d’entre una hora i mitja i dues hores. L’itinerari té una longitud de 5 km -els participants hi poden anar entrant i sortint en funció de les seves necessitats-i s’ha creat amb l’assessorament científic del Museu Arxiu Municipal. El circuït es conforma a partir de la unió dels vuit punts on estan localitzades les fonts que porten el nom de calellenques i serveix per explicar la història d’espais de Calella que, per coneguts, sovint passen desapercebuts. És el cas del Passeig de Manuel Puigvert, el Parc Dalmau, el carrer Església, el Mercat Municipal, el casc antic, la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, l’Ajuntament o el barri de Pequín, entre d’altres. David Fabregat, gerent de Gestaigua, serà la persona que guiarà el recorregut de la ruta “Amb nom de dona”.
Calellenques que son referents

L’Ajuntament ha batejat amb noms de dones vuit fonts de la ciutat amb l’objectiu de posar en valor a un col·lectiu que massa sovint ha quedat invisibilitzat. Les fonts porten el nom de: Maria Teresa Salom (pianista i professora de música), Dolors Rovira (primera regidora de l’Ajuntament), Julia Liquete (voluntària), Maruja Toledo (portera del Barça femení els anys 70), Pepita Bonet (llevadora), Joaquima Puigvert, Quimeta de la Roda (cuinera), Montserrat Giró (metgessa) i Mercè Oliva Mena (primera Secretària General de l’Ajuntament).

Darrera actualització: 12.05.2023 | 09:56