Calella és un dels municipis líders del Maresme en el reciclatge de residus a les minideixalleries instal·lades al carrer

Dimecres, 25 de gener de 2023 a les 00:00

La ciutat va recollir 706 kg durant el 2022, una xifra molt positiva tenint en compte que són objectes que poden contaminar el medi si no es reciclen adequadament 

Calella se situa com un dels tres municipis del Maresme capdavanters en el reciclatge de residus a les minideixalleries urbanes. Durant el 2022 es van recollir 706 kg, una xifra que resulta molt positiva tenint en compte que, tot i que són residus d’ús domèstic que pesen poc (com per exemple una pila de botó), poden contaminar el medi si no es reciclen de manera adequada. Els altres dos municipis capdavanters són Arenys de Mar (1.023 kg) i Vilassar de Mar (801 kg).

La recollida selectiva és el moment decisiu en el procés de reciclatge d’aquests miniresidus domèstics moderns: si van a parar a la brossa (són petits i es poden esbarriar amb facilitat) esdevenen un problema gran, mentre que si els dipositem al lloc correcte, a més d’evitar una possible contaminació, generem nous recursos per a tots.

Les minideixalleries estan específicament dissenyades i fabricades amb criteris de sostenibilitat per a tenir una durada indefinida. Durant tots aquests anys s’han anat fent, de manera regular, les feines de sanejament i repintat perquè llueixin sempre amb la lluminositat del primer dia.

S’hi poden reciclar discos CD/DVD/BlueRay, cartutxos de tinta d’impressora, RAEE (Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) de petit format, piles, bateries i acumuladors, i tot tipus de bombetes (convencionals, LED, i de baix consum). 
 

Darrera actualització: 25.01.2023 | 10:04