Calella és un dels 224 municipis que han entrat en fase d’excepcionalitat per la sequera

Dimecres, 1 de març de 2023 a les 00:00

Les restriccions d’aquest nou escenari impliquen la reducció d’aigua per a usos agrícoles i industrials, l’ús de la mínima imprescindible per al reg de les zones verdes i la limitació a 230 litres per habitant i dia

Calella és un dels 224 municipis que han entrat en fase d’excepcionalitat a causa de la greu situació de sequera actual. La decisió del govern de la Generalitat de Catalunya es va corroborar ahir en una reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera. En paral·lel, el consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat avui l’entrada en la fase d’excepcionalitat, a causa de l’empitjorament de la situació de les reserves, la qual suposa la necessitat d’haver d’adoptar nous canvis per garantir l’abastament d’aigua. Entrarà en vigor quan es publiqui al DOGC.

Les restriccions d’aquest nou escenari impliquen:

  • La reducció d’aigua per a usos agrícoles i industrials (- 40%  i -15% respectivament)
  • La prohibició del reg de zones verdes públiques i privades (s'aplicarà el reg de supervivència. Només es permetrà l'aigua per mantenir viu l'arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores amb la mínima quantitat d'aigua indispensable de 20.00 a 8.00).
  • Es manté el reg destinat a la pràctica federada de l'esport
  • Prohibició de neteja de carrers amb aigua potable, excepte si la neteja és resultat d'un accident o d'un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària.
  • La prohibició d’omplir totalment o parcialment les fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d'ús estètic de l'aigua, excepte llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica, on es permet el mínim ús de l'aigua imprescindible pel seu manteniment.
Darrera actualització: 01.03.2023 | 16:15